Administraţie

Reabilitarea termică din Horezu, finanţată pe ultima sută de metri

11 miliarde lei vechi pentru anveloparea blocurilor din oraş

Primăria oraşului Horezu a primit undă verde pentru continuarea lucrărilor de anvelopare a celor mai mari blocuri din oraş, în paralel desfăşurându-se lucrări de reabilitare a coloanelor de la subsolurile acestora şi de monitorizare individuală a consumului de agent termic. 11,5 miliarde lei vechi este suma pe care bugetul localităţii a primit-o din fonduri guvernamentale pentru efectuarea acestor lucrări. Primarul Ilie Fârtat susţine însă că fondurile nu sunt suficiente pentru finalizarea lucrărilor, dar trage speranţe ca finanţarea să continue şi în 2013.

„Putem lucra şi în această perioadă”

Având în plan reabilitarea termică a celor mai mari blocuri din oraş, Ilie Fârtat speră ca timpul rămas până la apariţia fenomenului de îngheţ să permită constructorilor efectuarea lucrărilor necesare. „Putem lucra şi în această perioadă. Blocurile au acoperiş, iar lucrările de anvelopare se pot efectua fără vreun inconvenient. În plus, avem lucrări în derulare şi la subsolul acestor blocuri, unde înlocuim coloanele, dar şi în locuinţele beneficiarilor unde implementăm un sistem de contorizare individual pentru abonaţii casnici. Fondurile alocate acum nu sunt suficiente, dar sunt binevenite. Gândiţi-vă că numai blocul 04 are opt scări de apartamente. Este cel mai mare din oraş. Numai pentru lucrările la acest bloc avem o estimare de 16 miliarde lei vechi. În total, sper ca suma de 26 de miliarde să acopere cheltuielile pe acest proiect”, consideră Ilie Fârtat. Lucrările de reabilitare termică vor fi finalizate abia în primăvara anului viitor, când edilii din Horezu aşteaptă şi următoarea tranşă de bani.

"Putem lucra şi în această perioadă. Blocurile au acoperiş, iar lucrările de anvelopare se pot efectua fără vreun inconvenient.", Ilie Fârtat, primarul oraşului Horezu

Vrea preţ scăzut la gigacalorie

În paralel cu reabilitarea termică a blocurilor şi monitorizarea individuală a consumului abonaţilor casnici, edilii din Horezu au finalizat şi lucrările la trecerea centralei termice a oraşului pe consum de biomasă, sperând să reducă astfel costurile la consumator. „A fost o investiţie efectuată în august şi septembrie din bugetul local. Într-adevăr, proiectul de trecere pe consum biomasă nu era finalizat. Am alocat trei miliarde lei vechi pentru acest proiect, iar în acest moment mai avem de montat doar câteva componente hidraulice. Suntem pregătiţi de iarnă şi sper ca în primăvară să ieşim cu costuri mai mici la consum”, a mai spus primarul Fârtat. Cheltuielile înregistrate în iarna trecută la asigurarea agentului termic în oraş au fost de 500.000 lei, alesul din Horezu sperând ca acestea să se reducă cu cel puţin 25% în iarna 2012-2013.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...