Special

Peste 500 de elevi din Craiova vor învăţa despre alimentaţia sănătoasă prin programul „Sănătatea începe din farfurie”

Pentru al şaptelea an consecutiv, un supermarket din Craiova împreună cu Chef Cezar Munteanu, derulează programul „Sănătatea începe din farfurie”, prin care aduce educaţia gastronomică în şcoli şi urmăreşte să promoveze obiceiuri de mâncat sănătoase în rândul copiilor. Pe 22 martie, Chef Cezar şi prietenii săi se vor afla la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova, unde se vor întâlni cu 525 de elevi ai şcolii. În total, aproximativ 10.000 de elevi din clasa pregătitoare până în clasa a IV-a din toată ţara s-au înscris anul acesta în program. Copiii vor învăţa să cunoască alimentele şi produsele naturale şi să aleagă conştient o dietă mai sănătoasă. Egida programului este „Copiii sănătoşi de astăzi sunt adulţii sănătoşi de mâine”.

Chef Cezar Munteanu va susţine, alături de echipa sa, activităţi educative adaptate înţelegerii copiilor, jocuri sportive uşoare şi degustări. Toate activităţile se vor desfăşura în sala de sport a şcolii deoarece, cum spune şi chef Cezar, „o alimentaţie sănătoasă nu este suficientă dacă nu facem mişcare în fiecare zi”. Cezar Munteanu, unul dintre cei mai apreciaţi chefi din România, Senior Lecturer în cadrul American Hotel Academy, Lector colaborator al Academiei Culinare “Exclusive” din Moscova şi Chef-Rotisseur-Baillage de Roumanie va fi prezent în fiecare şcoală din cele 22 în care proiectul se desfăşoară anul acesta, pentru a interacţiona direct cu copiii.

La prima etapă a programului „Sănătatea începe din farfurie”, care a început pe 18 martie la Bucureşti, participă şcoli din toate oraşele ce găzduiesc magazinele respective în ţară şi se va încheia pe 24 mai, la Constanţa.

A doua etapă a programului se desfăşoară sub forma unui concurs între şcolile participante. În fiecare an este aleasă o clasă câştigătoare dintre toate cele înscrise în program. Clasele care doresc să participe la concurs vor organiza şi desfăşura o activitate care să reflecte promovarea unui stil de viaţă sănătos.

Premiul oferit constă într-o tabără gratuită, organizată pe durata vacanţei de vară. Timp de o săptămână, copiii vor fi cazaţi într-o pensiune din apropierea Braşovului, unde vor găti alături de chef Cezar Munteanu, vor lua parte la diverse activităţi sportive şi culinare şi se vor distra alături de echipa “Sănătatea Începe Din Farfurie”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...