Actualitate

Exerciţiul „Ariadne 19” a ajuns la final

Joi, 21 martie 2019, comandantul Navei Maritime Hidrografice Cpt.Cdor. Alexandru CĂTUNEANU, cpt.-cdor. Casian Rogers, a participat la analiza post acţiune a exerciţiului multinaţional ARIADNE 19, împreună cu ceilalţi comandanţi ai navelor aliate implicate în exerciţiu.

Activităţile desfăşurate de navă au fost apreciate de către conducerea grupării navale, grupa de scafandri specializaţi în neutralizarea dispozitivelor explozive subacvatice aflată la bord a îndeplinit în siguranţă operaţiuni de scanare a raionului desemnat, dar şi operaţiuni de scufundare pentru identificarea acestora, iar echipajul navei şi-a dezvoltat nivelul de instruire în cadru multinaţional, în domeniul specific luptei împotriva ameninţărilor subacvatice.

Participarea la acest exerciţiu din Marea Mediterana contribuie la dezvoltarea relaţiilor multilaterale dintre Forţele Navale Române şi forţele navale participante şi demonstrează faptul că România este un partener credibil şi un furnizor de securitate în cadrul NATO.

Urmează ultima etapă a misiunii, plecarea navei din Insula Creta către portul Constanţa, unde va ajunge la începutul săptămânii viitoare, şi echipajul va putea să raporteze “Misiune îndeplinită!”

Corespondenţă transmisă de cpt. Roxana Alexandru, ofiţerul de relaţii publice al navei

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...