Administraţie

3,3 milioane lei pentru şapte arii protejate din judeţul Olt

Valoarea proiectului de investiţie în mediu este eligibilă 100%, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Olt

Consiliul Judeţean Olt a reuşit să atragă o finanţare pentru asigurarea stării favorabile de conservare a biodiversităţii pentru mai multe arii naturale protejate din judeţ, pe 29 octombrie lansându-se şi proiectul „Conservarea biodiversităţii în judeţul Olt”. Valoarea integrală a acestuia este de 3,3 milioane lei, şapte zone distincte din judeţ urmând să beneficieze de această sumă.

Implementarea proiectului este importantă şi utilă deoarece produce efecte pe termen lung asupra conservării biodiversităţii prin realizarea a şapte planuri de management, asigurând astfel premisele pentru aplicarea unui management durabil al celor şapte arii naturale protejate de interes comunitar, precum şi a ariilor de interes naţional care se suprapun total sau parţial cu acestea. Cele şapte planuri de management vor fi pregătite prin implicarea tuturor factorilor interesaţi şi vor avea la bază inventarierea, cartografierea şi elaborarea de studii ştiinţifice de evaluare a stării de conservare a speciilor şi habitatelor de importanţă naţională/comunitară şi de stabilire a măsurilor de conservare.

"Consider că este obligaţia noastră să protejăm mediul şi să-l lăsăm moştenire generaţiilor viitoare.", preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu

Zone cu păduri seculare

Braniştea Catârilor, Pădurea Călugărească, Pădurea Topana, Seaca – Optăşani, Pădurea Vlădila, Pădurea Sarului şi Pădurea Studiniţa sunt cele şapte zone din Olt care vor beneficia de un management de protecţie a florei şi faunei din regiune. În Braniştea Catârilor de exemplu, pădurea adăposteşte încă stejari cu vârsta de peste 450 de ani, în timp ce în celelalte arii se pot întâlni rezervaţii de bujori, dar şi alte specii rare. Valoarea proiectului este eligibilă 100%, contribuţia Consiliului Judeţean Olt fiind decât TVA-ul, care este recuperabil. „Sunt bucuros că atragem noi fonduri europene pentru mediu. Era ultimul proiect, din cele depuse pe POS Mediu, pentru care aşteptam finanţarea. Până în acest moment, Consiliul Judeţean a atras peste 130 de milioane de euro din fonduri UE pentru un mediu mai curat în judeţul Olt. Consider că este obligaţia noastră să protejăm mediul şi să-l lăsăm moştenire generaţiilor viitoare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, cu ocazia lansării acestui proiect.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...