Actualitate

Misiuni desfăşurate de pompierii mehedinţeni în ultimele 24 de ore

Pompierii mehedinţeni au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a şase incendii, la un accident rutier şi la 16 urgenţe medicale, dar şi la o acţiune de distrugere a elementelor de muniţie rămase nexplodate, ridicate de pirotehnicieni ISU.

Marţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a desfăşurat o acţiune de distrugere a elementelor de muniţie rămase neexplodate pe raza judeţului Mehedinţi, care au fost ridicate de echipajul pirotehnic în ultimele luni.

Operaţiunea a avut loc în poligonul din localitatea Jidoştiţa, fiind executată de pirotehnicienii din cadrul ISU Mehedinţi, sub coordonarea şefului Serviciului Evacuare, Asanare Pirotehnică şi Urgenţe CBRN din cadrul IGSU, col. Uşurelu Ştefan. Au fost distruse mai multe elemente de muniţie (3 proiectile, 4 grenade de mână, dar şi cartuşe), o parte dintre acestea aflându-se în stare de funcţionare şi având un grad ridicat de pericol pe timpul transportului şi manipulării acestora.
Misiunea a fost executată în condiţii de siguranţă maximă, cetăţenilor din zona respectivă nefiindu-le permis să deruleze activităţi pe o rază de 1000 m de locul exploziei, perimetrul fiind asigurat de către echipaje de jandarmi şi poliţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...