Actualitate

A fost desemnat operatorul care va colecta gunoiul în Dolj

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, totodată preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ECODOLJ, anunţă că operatorul desemnat, Iridex Group, va începe miercuri să colecteze şi să transporte deşeurile la Depozitul Ecologic Mofleni, fiind emis în acest sens ordinul de începere a activităţii.

„Aşa cum se cunoaşte, gestionarea deşeurilor în Dolj a depăşit dimensiunile unei probleme de nivel judeţean şi, de la declararea situaţiei de urgenţă, în luna ianuarie, şi până în prezent, s-a aflat pe agenda autorităţilor de pe plan central, făcând obiectul unei întregi serii de discuţii în ultima perioadă. Chiar la începutul săptămânii trecute, la sediul Ministerului Mediului s-a desfăşurat, în prezenţa doamnei viceprim-ministru Graţiela Gavrilescu, o şedinţă extinsă, la care au participat toţi factorii implicaţi în eforturile de identificare a unei soluţii, cadru în care a şi fost avansată solicitarea privind amenajarea unui al doilea depozit pentru deşeuri. Mai mult, doamna viceprim-ministru s-a aflat şi ieri la Craiova, însoţită de reprezentanţi din conducerea ministerului, dar şi ai Gărzii Naţionale de Mediu, pentru a monitoriza modul în care evoluează situaţia.

În tot acest context, administratorul Depozitului Ecologic Mofleni, firma Eco Sud, ne-a transmis o adresă prin care ne înştiinţează că a decis «să permită accesul în Depozitul Ecologic Mofleni pentru colectorul de deşeuri Iridex Grup Salubrizare, care va transporta deşeurile de la toate unităţile administrativ-teritoriale membre ale ADI ECODOLJ».

În consecinţă, noi i-am convocat pe reprezentanţii operatorului desemnat la nivel judeţean, cărora le-am înmânat astăzi ordinul de începere a activităţii. Astfel, de miercuri, autospecialele gestionate de Iridex se vor deplasa în localităţi, pentru a prelua deşeurile şi a le duce la depozitul de la Mofleni. Desigur că, dat fiind intervalul considerabil de timp în care această activitate nu s-a putut desfăşura, va mai fi necesară o perioadă până când se va atinge ritmul optim de colectare, însă este un pas important făcut în această direcţie. Ne exprimăm speranţa că administratorul Depozitului Ecologic Mofleni, Eco Sud S.A., îşi va respecta pe deplin angajamentul şi va manifesta înţelegere, astfel încât să fie asigurate condiţiile unei colaborări de durată“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Ordinul emis marţi vizează în principal începerea următoarelor activităţi ale serviciului de salubrizare în toate localităţile din judeţul Dolj (excepţie făcând oraşul Filiaşi şi, pentru circa doi ani, municipiul Craiova): colectarea separată şi transportul deşeurilor menajere şi a celor reciclabile (hârtie şi carton; plastic şi metal; sticlă), colectarea deşeurilor abandonate pe domeniul public, colectarea la cerere a altor fluxuri de deşeuri (deşeuri voluminoase, deşeuri periculoase, cadavre de animale de pe domeniul public, deşeuri provenite din activităţi de reamenajare şi reabilitare a locuinţelor), precum şi operarea staţiei de transfer şi sortare din comuna Goicea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...