Sub Lupă

Viceprimarul dintr-o comună din Dolj, reţinut pentru contrabandă cu tutun

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat au efectuat 11 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni cu produse din tutun. Poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore, 4 persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 54 de ani, printre care şi viceprimarul comunei Poiana Mare, Cristina Ologu.

Potrivit anchetatorilor, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, au efectuat 11 percheziţii domiciliare în localităţile Piscu Vechi, Ghidici, Poiana Mare şi Cetate, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu tutun şi producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat de autoritatea competentă.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor două instalaţii artizanale-clandestine pentru fabricat tutun, 137 kg tutun, 205 cutii cu decupaje din carton folosite la ambalarea ţigărilor în pachete (în total 193.600 de astfel de cartoane), 14 role cu folie transparentă pentru ambalarea pachetelor de ţigări, 10 role din foiţă de staniol, 96 de pachete de ţigări care nu aveau aplicate marcaje fiscale, precum şi sumele de 207.945 lei, 8.555 euro şi 2.330 de dinari sârbeşti.

Poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore 2 bărbaţi de 28 şi 54 de ani, din Poiana Mare, printre care Cristian Ologu, viceprimarul localităţii şi 2 tineri de 21 şi 25 de ani, din Ghidici, care urmează să fie prezentaţi în cursul acestei zile instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, alţi doi bărbaţi de 41 şi 61 de ani din Cetate şi Seaca de Câmp sunt cercetaţi în stare de libertate de poliţişti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...