Actualitate

Lucrările pentru restaurarea muzeului de artă, în linie dreaptă

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu şi reprezentantul Asocierii care a câştigat licitaţia, Adrian Modoran, au semnat astăzi, 18 martie 2019, contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor aferente proiectului “Consolidare, Reabilitare şi Restaurare Muzeul de Artă, Drobeta Turnu Severin”, prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 5 - Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de Investiţii 5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

Valoarea contractului este de aproximativ 7,8 milioane lei, durata de implementare fiind de 19 luni (din care trei luni pentru proiectare şi următoarele 16 luni pentru execuţia lucrărilor).

Fondurile europene vor acoperi lucrări la faţadele clădirii care la final, vor fi iluminate architectural, schimbarea pardoselilor, crearea unor spaţii adecvate pentru depozitarea patrimoniului, finisaje la pereţi şi tavane, îmbunătăţirea izolaţiei termice şi fonice, realizarea iluminatului natural în toată clădirea folosind folii pentru protecţie solară. La finalul lucrărilor, Muzeul de Artă va avea spaţii de expunere şi spaţii destinate conferinţelor sau diverselor evenimente culturale, dar şi atelier de creaţie la mansardă.

”În data de 20 iunie 2017 am semnat contractul de finanţare cu fonduri europene pe Programul Operaţional Regional, pentru consolidarea, reabilitarea şi restaurarea Muzeului de Artă. Din păcate, de-a lungul timpului, am scos de patru ori la licitaţie aceste lucrări, dar nu s-a prezentat niciun ofertant, până când, iată, avem o asociere de mai multe firme care are ca lider un consorţiu italian ce şi-a asumat acest contract. În urma portofoliului care ne-a fost prezentat, sunt optimist că se vor realiza lucrări de calitate, la nivelul standardelor, al aşteptărilor noastre, având în vedere că este o clădire de cultură emblematică, dar şi ale turiştilor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

La momentul la care s-a decis reabilitarea acestei impozante clădiri, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu a avut în vedere faptul că obiectivul cu o arhitectură aparte, construit în stil baroc, în 1890, de familia Sabetay, una dintre cele mai bogate şi mai renumite de pe aceste meleaguri, este în momentul de faţă într-un stadiu avansat de degradare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...