Politică

Premierul Viorica Dăncilă, la Craiova

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, la Craiova, că românii sunt îndreptăţiţi să fie supăraţi pentru ritmul în care s-a lucrat la dezvoltarea infrastructurii de transport rutier. Şeful Guvernului a afirmat că cinci sute de kilometri de autostradă au fost realizaţi în guvernările PSD.

”După atâţia ani în care lucrurile au mers cu încetinitorul, Guvernul pe care îl conduc a luat în piept această provocare şi vom demonstra că se poate. Oamenii au dreptate. Au dreptate să fie supăraţi pentru ritmul în care s-a lucrat în acest domeniu, însă adevărul trebuie spus până la capăt: guvernările PSD sau făcut peste 500 de km de autostradă din cei existenţi. În alte guvernări au fost 0 km. Să nu uităm că ministrul transporturilor din anul 1999, devenit apoi preşedintele României, ne spunea că nu avem nevoie de autostrăzi, ne ajung drumurile naţionale. Ne luptăm de ani de zile cu această mentalitate dar şi cu o serie de piedici puse parcă intenţionat de unii. Da, este o problemă esenţială pentru dezvoltarea viitoare a României, dar acest lucru nu îl putem rezolva decât punând umărul la acţiune, nu făcând circ şi declaraţii politice”, a afirmat prim-ministrul României. La rândul său, preşedintele Ion Prioteasa a declarat:

„Îmi face o deosebită plăcere să vă pot adresa tuturor, în numele Consiliului Judeţean Dolj, un cald cuvânt de salut, în deschiderea acestui eveniment în centrul căruia sunt aşezate teme cu o importanţă deosebită pe agenda Uniunii Europene – un forum dedicat industriei auto, găzduit de o urbe cu o bogată tradiţie în industria auto. Producţia de automobile începea la Craiova în urmă cu peste patru decenii. În acele vremuri, aici se fabricau nu doar autoturisme, ci şi locomotive, avioane, maşini agricole sau utilaje grele. A urmat o perioadă de tranziţie, în care economia a trebuit să se reformeze, să se adapteze noilor realităţi. Cel mai bine a făcut-o, poate, chiar industria auto şi iată că zilele acestea marcăm 11 ani de când în Craiova activează unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume – Ford Motor Company.

Excelenţele Voastre, trebuie să ştiţi, în egală măsură, că vă aflaţi astăzi într-o zonă care a oferit României şi lumii întregi numeroase personalităţi de prim rang. În definitiv, ar fi greu de găsit vreun domeniu asupra căruia să nu-şi fi lăsat amprenta un oltean. Iar dacă ne referim la automobil şi evoluţia sa, nu putem să nu evocăm figura marcantă a craioveanului George «Gogu» Constantinescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...