Actualitate

A.B.A Olt: Ziua Mondială a Apei 2019 “Apă pentru toţi’’

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită anual la data de 22 martie. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. În România, această zi se sărbătoreşte din 1993, cu scopul aducerii în atenţia opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative şi calitative a apelor şi de a scoate în evidenţă îndatoririle şi responsabilităţile celor cu atribuţii în întreţinerea, valorificarea şi protejarea surselor de apă, dar şi a cetăţenilor de rând.

În cadrul activităţilor dedicate Zilei Mondiale a Apei, Administraţia Bazinală de Apă Olt, instituţie condusă de ec. Ştefan Prală, organizează în perioada 18-22 martie 2019, acţiuni educative în şcoli şi grădiniţe. Şcolarilor şi preşcolarilor le vor fi prezentate materiale educative despre accesul la apă şi protejarea acesteia.

De asemenea, joi, 21 martie, într-o şedinţă special dedicată Zilei Mondiale a Apei, se reunesc membrii Comitetul de Bazin Olt, reprezentanţi din partea prefecturilor, primăriilor, consiliilor judeţene, ONG-urilor şi a agenţilor economici din bazinul hidrografic Olt.

La acest eveniment sunt invitaţi: preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea (membru al CB Olt), domnul Constantin Rădulescu, subprefectul judeţului Vâlcea, doamna Aurora Gherghina, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, domnul Mircia Gutău şi nu în ultimul rând reprezentanţi ai judeţului în Parlamentul României.

“Apa este sursa vieţii pe Pământ şi ei îi datorăm existenţa noastră’’.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...