Actualitate

Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca intră în reabilitare

În cadrul proiectului „Consolidarea şi reabilitarea energetică a Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca”, pentru care, în data de 18 mai 2018, Consiliul Judeţean Vâlcea a semnat contractul de finanţare, s-a încheiat astăzi, 15 aprilie a.c., acordul contractual de proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii menţionat.

Durata contractului este de un an şi două luni, iar valoarea acestuia, fără TVA, este de 3.587.958 lei. Prin proiect se propune realizarea unor lucrări de: consolidare şi recompartimentare; de hidroizolare şi termoizolare; de refacere integrală a sistemului de alimentare cu agent termic şi de înlocuire a instalaţiei de apă caldă menajeră; de înlocuire a tâmplăriei interioare; de refacere a trotuarelor şi a pantelor acestora; de montare a sistemului de jgheaburi şi burlane; de construire a unui zid de sprijin pe versant, dar şi achiziţia şi instalarea de centrale termice şi de panouri solare.

De asemenea, prin proiect, vor fi dotate cu echipamente performante bucătăria, pentru care se va achiziţiona un aragaz cu plită electrică şi cuptor, dar şi spălătoria, care va fi dotată cu uscător de rufe, calandru şi maşină de spălat profesională.

”Astăzi am semnat acordul contractual de proiectare şi execuţie lucrări pentru consolidarea şi reabilitarea energetică a Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca. Este o zi importantă pentru Consiliul Judeţean Vâlcea, deoarece în prezent Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrica Măciuca funcţionează în 5 clădiri care au fost construite etapizat, între anii 1976-1978, fără a mai beneficia de reabilitări şi modernizări de la această dată până în prezent. Ca urmare a acestei investiţii, vom realiza un centru modern de îngrijire a persoanelor cu probleme neuropsihice, domeniile protecţiei sociale fiind o prioritate a preocupărilor noastre”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...