Administraţie

Preşedintele CJ Mehedinţi participă la Summitul european al regiunilor şi oraşelor

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, participă în zilele de 14 şi 15 martie 2019, la cel de-al 8-lea Summit european al regiunilor şi oraşelor, eveniment intitulat ”(Re)Construirea EUropei” care se desfăşoară la Bucureşti. Invitaţia a venit din partea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România şi a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, evenimentul fiind organizat în contextul în care România asigură în această perioadă preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.


Evenimentul este o premieră importantă pentru România, întrucât este cea mai mare reuniune a primarilor, preşedinţilor consiliilor regionale şi a altor aleşi la nivel local şi regional din întreaga Europă. Temele dezbaterilor programate sunt legate de viitorul Uniunii Europene şi modalităţile de implicare mai eficientă a cetăţenilor în proiectul european prin intermediul autorităţilor locale şi regionale.

Summitul este organizat, în comun, de Comitetul European al Regiunilor, Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene şi delegaţia română la Comitetul European al Regiunilor. În cadrul evenimentului, se va adopta o declaraţie menită să prezinte viziunea unei Uniuni Europene reînnoite a liderilor locali şi regionali care, astfel, doresc să-şi facă auzită vocea înainte de alegerile europene din luna mai şi de următorul mandat al instituţiilor UE.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...