Administraţie

Trei grădiniţe dotate în Mehedinţi cu fonduri europene

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, a participat la Craiova, la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, la semnarea a trei contracte de finanţare pe Programul Operaţional Regional, în valoare de 9,5 milioane lei, pentru construirea şi dotarea a trei grădiniţe în judeţul Mehedinţi.

<<Educaţia este ”pâinea sufletului”, este ”calea spre viitor”, iar rolul autorităţilor locale este decisiv în asigurarea condiţiilor conforme pentru desfăşurarea activităţii educaţionale a copiilor. Cu acest gând am participat astăzi, la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, la semnarea de către domnul primar Constantin Truşcă a două contracte de finanţare în valoare totală de 8,6 milioane lei pentru construirea de grădiniţe, atât în localitatea Şimian, cât şi în localitatea Cerneţi. Şi domnul primar Gheorghe Sălceanu din comuna Butoieşti a profitat de oportunitatea de a atrage fonduri europene pentru îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale şi a semnat astăzi contractul de finanţare pentru construirea unei grădiniţe în localitate. Mă bucur că prin aceste proiecte, creşte gradul de absorbţie a fondurilor europene în judeţul Mehedinţi, aflându-ne în acest moment pe primul loc în Regiunea Olteniei.>>, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.
În localitatea Şimian se va construi o unitate de învăţământ cu program normal, pentru grupele mică, mijlocie şi mare, care va fi frecventată de peste 120 de copii, din localitatea Cerneţi, proiectul având o valoare de 4,5 milioane lei şi o alta similară în satul Şimian, cu o valoare de 4,1 milioane lei.

În localitatea Butoieşti se va construi o grădiniţă cu o grupă, obiectivul având o valoare de 900 000 lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu a profitat de vizita la ADR Sud-Vest Oltenia pentru a stabili şi detaliile legate de semnarea în perioada imediat următoare a contractelor de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea DJ 670, Malovăţ – Marga (21,350 km) şi a DJ 607C, DN6-Iloviţa-Podeni-Malarişca-Balta (37,157 km), pe componenta SUERD a Programului Operaţional Regional, proiecte depuse de Consiliul Judeţean Mehedinţi şi admise pentru finanţare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...