Sub Lupă

Caz incredibil la Spitalul din Slatina!

145 de radiografii ascunse în vestiarele medicilor

Este anchetă la spitalul din Slatina după ce au fost descoperite, în vestiarele a trei medici ortopezi, peste 140 de radiografii. Suspiciunea a fost ridicată după ce poliţiştii au cerut radiografia şi foaia de observaţie a unui pacient, dar conducerea unităţii medicale nu le-a găsit. Acum trei medici sunt cercetaţi disciplinar şi riscă să fie daţi afară pentru că au ascuns aceste radiografii.

Descoperirea a fost făcută ieri, la Spitalul Slatina. După ce poliţia din Dăneasa, Olt a solicitat o radiografie a unui pacient, într-un dosar de cercetare penală, iar aceasta nu a fost de găsit, conducerea spitalului a decis să caute în toate vestiarele medicilor. Aşa au descoperit în total 140 de radiografii, în vestiarele a 3 medici ortopezi. Documentele medicale aparţin unor pacienţi trataţi în intervalul 2015 – 2019.

“Ieri dimineaţă domnul manager m-a informat că se va întruni o comisie şi că trebuie să mergem să căutăm radiografii deoarece la solicitarea IPJ Olt a unor acte medico legale nu au fost găsite radiografiile ”, a spus Florin Popa, directorul medical Spitalul Slatina

Medicii acuzaţi spun că radiografiile erau folosite pentru lucrări ştiinţifice şi nu avut alte intenţii cu ele. „Sunt chiar câteva cazuri ştiinţifice., deci nu sunt ale spitalului, nu sunt documente medico legale. Aceste ...nu sunt de la fişele pacientelor, sunt făcute în policlinică. Deci aceste filme nu se arhivează”, spune Ştefan Jidovin, medic ortoped.

Cei trei doctori sunt cercetaţi disciplinar de astăzi, iar aceştia trebuie să explice de ce păstrau radiografii. Unul dintre ei chiar a sunat la 112 să anunţe că i-a fost spart vestiarul. Poliţia a deschis dosar penal pentru furt şi distrugere.
Medicii riscă de la un avertisment scris până la desfacerea contractului. În plus, a atenţionat conducerea spitalului, dacă vor fi constatate fapte mai grave, va face plângere penală.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...