Special

Produsele tradiţionale şi gastronomice din Horezu şi Vaideeni – prezentate la Berlin şi apreciate de personalităţi europene!

La iniţiativa Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Asociaţia Grupul de Acţiune Locală “Microregiunea Horezu” a participat la Berlin în perioada 18-27 ianuarie în cadrul pavilionului naţional al României la expoziţia internaţională “Săptămâna Verde”, o manifestare internaţională de cel mai înalt nivel a tradiţiilor folclorice, gastronomice şi a meşteşugurilor, eveniment cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât şi la nivel mondial.

Târgul reprezintă atât o platformă de afaceri, cât şi un prilej excepţional de prezentare a specificului naţional, a resurselor culturale ale fiecărui stat participant, a valorilor perene naţionale, consacrate la nivel internaţional.
Beneficiind de o organizare deosebită, asigurată în mod profesionist de personalul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pavilionul României a reprezentat un punct de atracţie al manifestării, atât datorită produselor expuse, cu un standard calitativ şi o prezentare deosebită, cât şi momentelor cultural-folclorice, îndelung aplaudate de vizitatorii Târgului. În sectorul rezervat Asociaţiei Grupul de Acţiune Locală “Microregiunea Horezu” au fost expuse produse locale din Microregiunea Horezu: telemea de Vaideeni şi caşcaval afumat de la Cooperativa Agricolă Vaideeni, dulceţuri şi siropuri de fructe de la Fundaţia “Sfinţii Martiri Brâncoveni” – Mănăstirea Hurezi, ţuica şi rachiu tradiţionale produse de firma ITALCOOL Stroeşti, brânza maturată de Horezu de la FIVE CONTINENT SRL, ţesături tradiţionale şi bineînţeles emblema locală a Microregiunii Horezu, ceramica de Hurezi. De asemenea, au fost expuse şi diseminate materiale publicitare pentru obiectivele turistice din Horezu şi Vaideeni.

Standul rezervat Asociaţiei Grupul de Acţiune Locală “Microregiunea Horezu” a fost vizitat de personalităţi de prim rang ale politicii naţionale şi europene, dintre care putem enumera: dl. Ministru Petre Daea, dl. Ambasador Emil Hurezeanu, dl. Primar al Berlinului Michael Müller, miniştrii ai agriculturii din ţări membre ale UE, parlamentari germani. De asemenea, au fost dezvoltate contacte cu agenţi economici, în special din Germania, interesaţi în dezvoltarea unor relaţii comerciale cu producători din Microregiunea Horezu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...