Administraţie

Înfiinţarea secţiei exterioare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, blocată de Primăria Bălceşti?

Consiliul Judeţean şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea doresc înfiinţarea unei secţii exterioare a SJU, în oraşul Bălceşti, astfel că s-au făcut demersurile necesare realizării acestei structuri medicale.

Astfel, a fost înfiinţată o comisie mixtă, constituită la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, pentru stabilirea fundamentului legal, medical şi financiar privind înfiinţarea unei structuri medicale în oraşul Bălceşti, care să înlocuiască spitalul desfiinţat în anul 2010, precum şi pentru stabilirea angajamentelor fiecărei instituţii implicate în acest proiect comun.

În urma unei adrese primite de la Primăria Oraşului Bălceşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a emis un comunicat de presă prin care îşi exprimă îngrijorarea cu privire la blocarea de către primărie a înfiinţării secţiei exterioare în oraşul Bălceşti. Vă prezentăm mai joc comunicatul de presă al SJU Vâlcea.

Comunicat de presă:

În urma adresei Primăriei Oraşului Bălceşti referitoare la înfiinţarea unei structuri medicale în oraşul Bălceşti, facem următoarele precizări:

- În acest material nu vom folosi termeni tehnici sau detalii care să descrie prea mult situaţia cu care ne confruntăm în prezent, în relaţia cu Primăria Oraşului Bălceşti, ci vom fi cât se poate de succinţi.

- V-am informat, cu ceva vreme în urmă, despre concluziile Comisiei mixte constituită la iniţiativa domnului Preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea – ec. Constantin Rădulescu, privind demersurile şi angajamentele fiecărei instituţii implicate în acest proiect comun de înfiinţare a unei sectii exterioare a SJU Vâlcea în oraşul Bălceşti, care să înlocuiască spitalul desfiinţat în anul 2010.

- Revenim asupra acestui subiect, pentru a vă informa că a fost înaintat Primăriei Oraşului Bălceşti, cu semnăturile tuturor instituţiilor partenere (Consiliul Judeţean Vâlcea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea şi CAS Vâlcea), proiectul final pentru înfiinţarea unei secţii de Recuperare Medicală şi Fizioterapie, precum şi a unei componente de gardă medicală, la domiciliu, absolut necesară pentru rezolvarea urgenţelor medicale din oraşul Bălceşti şi zonele limitrofe.

- Conform angajamentului domnului primar al oraşului Bălceşti, spaţiul în care poate fi amenajată această secţie, ar fi urmat să fie pus la dispoziţia SJU Vâlcea, renovat la standardele impuse de legislaţie, de către Consiliul Local al Oraşului Bălceşti şi de către domnul primar Constantin Aleca.

- Am primit, însă, o adresă semnată de domnul primar prin care ne informează că îşi doreşte altă structură, dar care nu întruneşte condiţiile legale pentru a fi înfiinţată.

- Nu înţelegem această atitudine a domnului primar şi credem că, dacă se doreşte cu adevărat înfiinţarea unei secţii exterioare a SJU Vâlcea în oraşul Bălceşti, atunci toate părţile implicate trebuie să îşi respecte angajamentele şi partenerii.

- Ne exprimăm, în continuare, disponibilitatea în rezolvarea acestei probleme deosebit de importante pentru vâlceni şi aşteptăm ca domnul primar al oraşului Bălceşti să ne comunice data la care ne poate fi pus la dispoziţie spaţiul necesar desfăşurării activităţii unei secţii exterioare a SJU Vâlcea în oraşul Bălceşti.

Compartiment Relaţii cu Publicul

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

12.03.2019 - 20:04Rodica :Nu inteleg de ce este necesar centru de recuperare medicala si fizioterapie.Ptr a face recuperare si fizioterapie pacientilor le trebuie scrisoare medicala de la specialist-sau? Deci trebuie sa ajunga bietii pacienti tot la 50-100km ptr acest consult (diagnostic).Dorinta majoritatii cetatenilor este infintarea unui spital.Ca simplu cetatean nu inteleg de ce nu se poate face reinfintarea unui spital?Care sunt motivele?Faceti mai explicit situatia,altfel dati cu totii de inteles ca sunt anumite interese.Ptr.ce ati facut comuna Balcesti oras? Cand era comuna avea spital si acum Nu? VA doresc multa intelegere intre institutii(ale STATULUI), lasati politicu si orgoliile deoparte, ptr ca cel mai mult au de suferit cetatenii.NU UITATI ORICAND PUTETI DEVENII CETATENII SIMPLI,si ve-ti fi tratati la fel

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...