Inedit

Număr record de solicitări pentru programul TOMATA, în Olt

Este forfotă mare în primăriile din Olt, dar şi la Direcţia Agricolă, în aceste zile, când producătorii au depus dosarul pentru a obţine cei 3.000 de euro, în programul Tomata. Pentru că perioada înscrierilor se va încheia pe 20 martie, angajaţii DAJ Olt vor lucra sâmbătă, conform programului normal, de la 8.00 la 16.00. Totodată, pentru o mai rapidă şi eficientă preluare a dosarelor de la fermieri, DAJ Olt a format opt echipe a câte doi angajaţi care se vor deplasa în teren pentru a prelua dosarele de înscriere depuse de fermieri la primării. Producătorii îşi fac deja planuri. Preţul roşiilor în extrasezon va fi de 15 lei pentru un kilogram.

Înscrierile au început deja de trei zile şi până acum s-au depus peste 1500 de de solicitări. Cele mai multe, peste 500, vin din localitatea Izbiceni, recunoscută pentru numărul mare de producători de tomate. Azi era forfotă mare la primărie. 7 angajaţi din instituţie au fost delegaţi de primar să se ocupe special pentru a strânge dosarele. Daniela Chelu este una dintre cei peste 500 de producători care an de an depune dosar pentru cei 3.000 de euro.

"În fecare an, da. La ce vă ajută banii? Păi îi investim în tronsoane, centrale, lemne, cărbuni. Ne folosesc vă daţi seama, că şi noi plătim oameni. Avem mai multe solarii", spune un producător. "Îi investim tot în tomate, în în îngrăşăminte, în seminţe, este un ajutor foarte bun", mai spune un alt producător. Autorităţiile locale spun că la primăria din Izbiceni, în aceste zile, s-au înscris peste 500 de producători, fiind dublu faţă de anul trecut pentru doar câteva zile de la înscriere. Viceprimarul spune că până la final vor fi peste 1000 de cereri. "Pentru început, da. Sunt mult mai multe cereri decât în anii precedenţi, de luni de când a început programul tomata 2019 este un program foarte aglomerat, lucrăm 7 persoane în primărie", a declarat Florin Lazăr, viceprimarul din Izbiceni.

Aproape 4.000 de fermieri din judeţul Olt au cultivat anul trecut tomate în spaţii protejate şi au beneficiat de ajutorul de minimis, atrăgând peste 11 milioane de euro prin programul "Tomata".

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...