Inedit

Celebrul caricaturist vrea să intre în Cartea Recordurilor

Vrea să facă 1000 de caricaturi la târgul de turism

Cunoscutul caricaturist oltean, Gogu Neagoe vrea să intre în cartea Recordurilor. Vrea ca la sfârşitul acestei săptămâni să realizeze, la târgul de turism de la Craiova, caricaturi pentru oaspeţii şi invitaţii acestei manifestări. În cele trei zile de târg, Gogu Neagoe va realiza un număr de circa 1000 de caricaturi, acţiune la finalul căreia speră să intre din nou în galeria recordmenilor. Toate portretele vor fi realizate în mod gratuit şi bineînţeles beneficiarii vor intra în posesia acestor picturi.

Gogu Neagoe este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania. A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate. Caricaturile artistului sunt expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia.

A absolvit Institutul de arte plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti. Caricaturistul care a intrat de două ori în Cartea Recordurilor a debutat în anul 1993 la Slatina, Bucureşti, Balş, Craiova, Târgu-Jiu, Caracal, Corabia, Râmnicu-Vâlcea, Oradea, Cluj, Iaşi, Piteşti, Sibiu, Constanţa într-o expoziţie de pictură în grup, lucrările sale fiind expuse alături de cele ale lui Nicolae Truţă, Spiru Vergulescu, Ion Popescu-Negreni, Sabin Bălaşa. În anul 2008, Gogu Neagoe a devinit membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice, UNESCO din Germania şi al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România-2006. De-a lungul carierei sale, a adunat zeci de expoziţii de pictură şi caricatură în ţară şi în străinătate şi, cel mai important, multe dintre lucrările sale se află în muzee naţionale şi în colecţii particulare din România, SUA, Franţa, Germania, Belgia, Canada, Japonia, Anglia, Grecia, Bulgaria, Cuba, Iran, Moldova şi Mexic. Cel mai important an pentru caricaturistul oltean a fost 2004. Atunci, pentru prima dată, Gogu Neagoe a intrat în Cartea Recordurilor, realizând 131 de caricature prin telefon. După acest prim pas, artistului i-a fost mult mai uşor să-şi mai treacă numele printre recordurile găzduite de Guiness book. Acest lucru s-a întâmplat la scurt timp oară cu cea mai lungă serie de caricaturi realizată vreodată. Pentru aceasta, Gogu Neagoe a lucrat timp de patru ani, acoperind cu caricaturile mai multor personalităţi din lumea politică internaţională, ca suport având 12 role de film cinematografic, cu o lungime de 2 km şi o greutate de peste 3 tone. “La grădiniţă am început să desenez chipul educatoarei şi chipurile colegilor… Toată lumea a rămas cu gura deschisă când au văzut cât de mic şi de talentat sunt”, a declarat Neagoe.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...