Politică

Declaraţie politică!

S.O.S – Sistemul sanitar în moarte clinică!

Stimaţi colegi,

Am venit astăzi în faţa dumneavoastră pentru a vă atrage atenţia asupra situaţiei critice în care se află sistemul de sănătate din România. Dacă acum câţiva ani majoritatea cetăţenilor care veneau la audienţe, la cabinetul parlamentar, reclamau probleme din domeniul retrocedărilor sau abuzuri ale instituţiilor publice, acum, majoritatea celor cu care discut în cadrul audienţelor se plâng de condiţiile precare din unităţile spitaliceşti. De la lipsa consumabilelor din spitale, la cazuri grave de neglijenţă sau incompetenţă, de la angajări în spitale pe pile şi criterii politice şi până la accesibilitatea scăzută a pacienţilor la tratamente, toate acestea sunt constante reclamate de cetăţeni în cadrul audienţelor. În urma acestei constatări, am decis să aprofundez ştiinţific problemele ridicate şi am constatat că suntem PE ULTIMELE LOCURI ÎN EUROPA la aproape toţi indicatorii pe baza cărora se calculează anual Indexul European al Consumatorului de Sănătate. Conform acestei publicaţii, atât în anul 2017, cât şi în 2018, România s-a situat pe ultimul loc din 34 de ţări din Europa în ceea ce priveşte sistemul de sănătate. Pentru a înţelege pe deplin gravitatea problemei, gândiţi-vă că ţări precum Albania, Muntenegru, Bulgaria sau Macedonia oferă pacienţilor servicii medicale mai bune decât România.

Trebuie să înţelegeţi că oamenii care ajung în spitale sau care au rude ce necesită îngrijiri spitaliceşti s-au săturat de scuze, nu mai suportă să fie umiliţi, nu mai acceptă neglijenţa şi nu mai au răbdare. Cetăţenii corecţi, cu pregătire medicală, s-au săturat să se prezinte în spitale la concursuri la care căştigătorii sunt stabiliţi de către conducerea Consiliului Judeţean şi nu de comisia de concurs cum este normal. Personalul medical dedicat şi bine pregătit nu mai acceptă să vadă piloşi cu ”şcoala la barieră” care ocupă posturile din spitale fără să ştie meserie. Trebuie să stopăm pentru totdeauna aceste fenomene şi să readucem încrederea românilor în sistemul de sănătate.

În ciuda faptului că în ultimii ani, toate aceste probleme sunt semnalate constant şi de majoritatea mass-mediei naţionale, decidenţii din fruntea Ministerului Sănătăţii nu fac altceva decât să cârpească acolo unde arde cel mai tare. Acest mod de management nu va conduce la niciun rezultat. Avem nevoie de o nouă viziune asupra sistemului de sănătate, una corectă şi transparentă, orientată spre pacienţi şi spre prevenţie. Soluţii există şi ne sunt la îndemână. Avem specialişti, trebuie doar să îi ascultăm. Iar noi, Parlamentul, avem obligaţia de a iniţia acest demers de modernizare a sistemului sanitar din România, pentru că reprezentanţii Guvernului sunt depăşiţi de situaţie.
Stimaţi colegi,

Toate aceste argumente prezentate mă determină să cred că este obligatoriu ca Parlamentul României să ia în discuţie situaţia sistemului sanitar şi să caute cele mai bune soluţii legislative.

Deputat PNL, Cristian BUICAN

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...