Administraţie

Primăria Băileşti a externalizat serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân

Pentru siguranţa locuitorilor Municipiul Băileşti, Primăria a hotărât darea în administrare a activităţii pentru gestionarea câinilor fără stăpân Serviciului Public de Salubrizare şi Spaţii Verzi (SPSSV) din Băileşti.

A fost luată în considerare şi posibilitatea externalizării activităţii de ecarisaj însă costurile minime ale contractării unei firme specializate sau asociaţii pot ajunge până la 600 lei pe câine. Acest fapt cât şi distanţa mare până la cel mai apropiat adăpost pentru câini au dus la decizia iniţierii demersurilor pentru amenajarea unui adăpost propriu.
Astfel, ca urmare a solicitării Primăriei Băileşti către Consiliul Judeţean Dolj s-a efectuat trecerea în domeniul public al Municipiului Băileşti a imobilului ”Punct de lucru Băileşti (Centru pentru Protecţia Plantelor Băileşti)” - din domeniul public al judeţului Dolj (Hotarârea 123/10.05.2018 a CJ Dolj).
Imobilul, care urmează să fie dat în folosinţă SPSSV Băileşti pentru activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân, va fi renovat şi recondiţionat în vederea amenajării unui adapost pentru câini conform cu normele în vigoare. În proiectul de buget pentru anul 2019 este propusă suma de 50000 lei pentru reabilitarea imobilului amintit, necesară obţinerii autorizaţiei sanitar-veterinare de funcţionare.
“Printre condiţiile legale minimale pentru funcţionarea unui adăpost pentru câini amintim: dotarea cu cel puţin o sală de chirurgie, vehicule speciale pentru transportul câinilor, asigurarea zilnică a dezinfecţiei şi examinării clinice, sală specială pentru depozitarea cadavrelor, personal specializat, asigurarea a una, două sau respective trei mese pe zi în funcţie de vârsta animalelor, asigurarea supravegherii timp de 24 de ore pe zi, separarea câinilor în funcţie de sănătate sex, agresivitate, vârstă, etc (lista completă poate fi găsită în anexa 1 a OUG 155/2001)”, se arată într-un comunicat al primăriei din Băileşti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...