Administraţie

Dotări la Spitalul din Severin

Consiliul Judeţean Mehedinţi a achiziţionat aparatură medicală în valoare de 900 000 lei pentru Spitalul Judeţean Mehedinţi, aceasta constând în aparate modernă necesară în tratarea pacienţilor pentru mai multe secţii ale unităţii spitaliceşti.

Parte din aparate au fost deja puse în funcţiune, iar altele urmează să fie folosite în tratarea pacienţilor. Din declaraţiile medicilor reiese că acestea cresc calitatea actului medical pentru pacienţii mehedinţeni.

”Ne implicăm cât se poate de mult în asigurarea unei bune activităţi la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin! În paralel cu cele opt cereri de finanţare pe care le-am depus în anul 2018, pentru reabilitarea, extinderea şi modernizarea unităţii, două contracte de finanţare cu fonduri europene fiind deja semnate, am alocat suma de un milion lei din bugetul Consiliului Judeţean pentru achiziţia de aparatură. Astfel, în lunile decembrie 2018, ianuarie şi februarie 2019, s-a achiziţionat aparatură medicală pentru mai multe secţii şi m-am bucurat să aflu astăzi, personal, de la medici, că aceasta îmbunătăţeşte actul medical. Am convingerea că după toate eforturile pe care le-am făcut şi le vom face în continuare pentru sistemul de sănătate mehedinţean, pacienţii vor fi mulţumiţi de actul medical şi totodată, de comportamentul medicilor.”, a declarat joi, 28 februarie, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.
Aparatura achiziţionată constă în: două aparate de hemodializă (Compartimentul de Nefrologie), bicicletă ergometrică, aparat pentru electroterapie, aparat terapie cu ultrasunete, aparat terapie cu laser, aparat de magnetoterapie, aparat terapie cu unde scurte (Secţia Recuperare), Gazcromatograf (Medicină Legală), Sistem de coblaţie (Bloc Operator-Ortopedie), Holter ECG+Holter T.A., Electrocardiograf (Secţia Cardiologie), Incubator deschis cu senzor de monitorizare a temperaturii (Secţia Nou-născuţi), Videodermatoscop (Secţia Dermatologie) şi Hotă Flux (Secţia Anatomie Patologică).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...