Politică

Autostrada Piteşti-Sibiu, în atenţia senatorului Romulus Bulacu

Senatorul vâlcean Romulus Bulacu l-a luat la întrebări pe ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, cu privirea la scoaterea din bugetul ministerului a finanţării legăturii Autostrăzii Sibiu- Piteşti cu Rm. Vâlcea.

Domnule Ministru,

Autostrada Sibiu-Piteşti a rămas doar în stadiul de proiect, deşi studiul de fezabilitate pentru şoseaua lungă de 122 de kilometri este gata încă din anul 2008. Traseul întreg al Autostrăzii Sibiu-Piteşti, a fost împărţit în 6 secţiuni Sibiu-Boiţa, Boiţa-Racoviţă, Racoviţă-Văleni, Văleni - Curtea de Argeş şi Tigveni - Râmnicu Vâlcea. Valoarea totală a investiţiei în autostrada Sibiu-Piteşti ar fi de 3,34 miliarde euro, 85% din sumă urmând a veni de la Uniunea Europeană.

În anul 2017, v-am adresat o întrebare privind detaliile pentru stadiul Secţiunii 6. În 28.06.2017, ne-aţi făcut cunoscut că această porţiune a autostrăzii „este în curs de proiectare în cadrul studiului de fezabilitate. După finalizarea studiului de fezabilitate aferent Secţiunii 6, se vor demara procedurile pentru etapa următoare, respectiv, proiectare şi execuţie lucrări”. În acelaşi răspuns, semnat chiar de dumneavoastră, aţi estimat „că procedura de achiziţie publică pentru proiectare şi execuţie lucrări va fi demarată până la sfârşitul anului 2017”.

Anul trecut, am revenit cu o interpelare către Ministerul Transporturilor solicitând noi detalii. În răspunsul oferit de minister, în data de 04.06.2018, se menţionează că „pentru Secţiunea 6 Tigveni- Rm Vâlcea, CNAIR are în pregătire documentaţia pentru demararea procedurii de achiziţie publică pentru obiectivul Elaborare expertiză tehnică, Studiu de fezabilitate şi Proiect de autorizare execuţie”.

Azi, februarie 2019, în planul de buget al ministerului dumneavoastră, nici măcar pe hârtie nu mai este menţionată legătura Autostrăzii Sibiu- Piteşti cu Rm. Vâlcea. Mai mult, amendamentul PNL privind finanţarea studiului de fezabilitate al acestei secţiuni şi reintroducerea sa în proiect a fost respins.

Pe cale de consecinţă, domnule ministru, având în vedere răspunsurile formulate de ministerul dumneavoastră până acum, vă rog să-mi comunicaţi care este situaţia Secţiunii 6 Tigveni - Rm. Vâlcea a Autostrăzii Sibiu - Piteşti?

Vă mulţumesc.

Solicit răspuns scris.

Senator Romulus Bulacu

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...