Politică

USL vrea să le sufle democrat liberalilor toate colegiile din Râmnicu Vâlcea

Liderii USL cred că PDL nu va reuşi să obţină niciun mandat de deputat în Parlamentul României

Liberalii au convingerea că vor câştiga toate colegiile din municipiul Râmnicu Vâlcea, chiar dacă până nu demult acesta era fieful PDL-ului. Asta, în timp ce liderii naţionali, Mihai Voicu şi Ludovic Orban, nu au deloc emoţii în ceea ce priveşte rezultatul pe care deputatul Cristian Buican şi patronul Damilei, Dan Niţu, l-ar putea obţine pe 9 decembrie.

Conducerea PNL Vâlcea este convinsă că democrat liberalii nu vor reuşi să pună mâna pe niciun mandat în Parlamentul României, nici măcar în colegiile din municipiul Râmnicu Vâlcea, cel care până nu demult era fieful PDL-ului. Deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea şi candidatul pe colegiul Brezoi- Camera Deputaţilor, a declarat săptămâna trecută că USL va câştiga toate colegiile din Râmnic cu 50 plus 1 la sută. „Obiectivele USL Vâlcea sunt clare. Ne-am propus să obţinem scorul de 50 la sută plus 1 în toate colegiile. Avem ceva probleme în municipiul Râmnicu Vâlcea, unde, în mod istoric, PDL a avut ceva voturi, dar nu pentru că partidul are imagine bună. Au avut-o printr-un lider politic care a fost primar aproape două mandate şi a avut imaginea unui bun gospodar. Se vede că acel lider nu mai reprezintă PDL, ba chiar s-a şi retras din viaţa politică vâlceană şi în aceste condiţii nu ştiu cine ar mai putea trage după el partidul care va avea soarta PNŢCD. PDL se află într-o disoluţie totală la Vâlcea, nu mai reuşeşte să găsească candidaţi pentru Parlament”, a declarat liberalul Cristian Buican. De altfel, chiar şi candidatul USL pe colegiul Râmnic Nord, Traian Dobrinescu (PNL) este cotat cu şanse mari de către colegii din partid, deşi contracandidatul său este fostul primar al Râmnicului, Romeo Rădulescu (PDL). „Le dau foarte mici şanse să câştige vreun mandat de deputat. Noi sperăm că închidem toate colegiile, astfel ne păstrăm pe trendul naţional. Eu sunt convins că Traian Dobrinescu va închide colegiul Râmnic Nord”, adaugă Buican. De aceeaşi părere este şi fostul senator Emilian Frâncu, actualul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, care susţine că sunt şanse mari ca USL să obţină 50 la sută plus 1 chiar şi în locul unde democrat liberalii se bucurau de o notorietate mare. „Toţi cei trei candidaţi ai USL au şanse foarte mari să obţină 50 la sută plus 1 să îşi câştige colegiile şi cetăţenii să mizeze în continuare pe forţa USL la Râmnicu Vâlcea pentru că jaful din banul public a fost oprit”, menţionează Emilian Frâncu.

"M-aş fi bucurat ca în toate colegiile din ţară să fie astfel de candidaţi ca cei din Vâlcea.", deputat PNL, Ludovic Orban

Orban: „Buican şi Niţu vor obţine printre cele mai bune scoruri”

Totuşi, liberalii nu vor să rişte şi îşi propun un scor mult mai ambiţios: peste 60 la sută. Este şi sfatul pe care cei doi lideri naţionali, vicepreşedintele Mihai Voicu şi deputatul Ludovic Orban l-au dat la Vâlcea candidaţilor la Parlament. Chiar dacă nu au emoţii în ceea ce priveşte lista USL în judeţul Vâlcea, cei doi spun că este bine ca aspiranţii la Parlament să se apropie de scoruri cât mai mari. „Nu am emoţii, când am văzut perechea de candidaţi pe care a decis-o filiala, am bifat acolo colegiile, pentru că ele vor fi câştigate. Eu îi rog să se apropie de 66 la sută din voturi pentru că mi se pare că USL ar trebui să îşi fixeze acest obiectiv”, susţine vicepreşedintele Mihai Voicu. În schimb, deputatul Ludovic Orban, în stilul său caracteristic, mărturiseşte că „bagă mâna în foc” pentru Cristian Buican, fiind convins că acesta va obţine printre cele mai bune scoruri la nivel naţional. „Eu am emoţii că domnul Buican o să câştige cu sută la sută. Eu cunosc bine activitatea lui Cristian Buican şi a prietenului meu, patronul de la Damila, Dan Niţu, şi sunt convins că vor obţine printre cele mai bune scoruri la nivel naţional. În privinţa domnului Buican, pot să bag mâna în foc că va avea unul dintre cele mai bune scoruri la nivel naţional. M-aş fi bucurat ca în toate colegiile din ţară să fie astfel de candidaţi ca cei din Vâlcea”, conchide Ludovic Orban.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...