Administraţie

Preşedintele CJ Dolj, mesaj pentru românii de pretutindeni

Mesajul adresat de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul reuniunii la nivel de experţi „Măsuri de reîntoarcere acasă şi de informare pe tema traficului de persoane“.

„Îmi face o deosebită plăcere să adresez, în numele Consiliului Judeţean, salutul nostru atent şi un cald cuvânt de bun venit înalţilor oaspeţi prezenţi la Craiova pentru un eveniment care ne onorează, fiind şi primul pe care Ministerul pentru Românii de Pretutindeni îl organizează în marja Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Stimaţi invitaţi, vă aflaţi pe meleagurile de unde au pornit pe drumul consacrării figuri ilustre pe care românii le-au aşezat în Panteonul universal, dacă este să-i amintim pe «părintele» zborului cu reacţie, Henri Coandă, pe «părintele» stiloului, Petrache Poenaru, ori pe «părintele» sculpturii moderne, Constantin Brâncuşi.

Vă aflaţi, totodată, într-un judeţ care, în cei peste 12 ani care au trecut de la momentul aderării, a cunoscut pe deplin beneficiile apartenenţei la Uniune. Doar referindu-ne la instituţia noastră, această perioadă a însemnat o accelerare a dezvoltării cu peste 3 decenii, a însemnat infrastructură modernizată pentru transport, educaţie şi sănătate publică.

A însemnat, aşa cum veţi putea descoperi, restaurarea unor obiective culturale emblematice, precum Muzeul de Artă sau Muzeul Olteniei, şi a condus, aşa cum aţi văzut deja, la revitalizarea Aeroportului Internaţional Craiova, transformat astăzi în principala conexiune a regiunii noastre cu spaţiul european şi a românilor din diaspora cu locul pe care îl numesc «acasă».

Vă mulţumim pentru participarea dumneavoastră la această reuniune, cu o temă esenţială, care face şi obiectul preocupărilor Guvernului României, prin acţiuni şi programe dedicate, printr-o campanie itinerantă susţinută de ministerul de resort, care a ajuns de 2 ori la Craiova în 2018 şi a cărei eficienţă este consemnată şi în statisticile oficiale.

Ne bucurăm că am avut posibilitatea de a ne alătura ca parteneri în derularea demersului de astăzi, atât în mod direct, cât şi prin intermediul colegilor de la aeroport, contribuind astfel la crearea unei platforme pentru comunicare, dezbatere, schimb de experienţă şi bune practici între factorii implicaţi din toate statele membre.

În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, vă asigur de întreaga consideraţie şi deschidere pentru colaborări viitoare, vă doresc mult succes în desfăşurarea reuniunii, exprimându-mi speranţa că vă va încânta ceea ce veţi avea ocazia să descoperiţi pe parcursul şederii dumneavoastră în Craiova, în judeţul Dolj, şi că veţi reveni cu plăcere aici, în inima Olteniei.“

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...