Politică

PDL fură ruşinos startul campaniei electorale

Oficial, pe 9 noiembrie se dă startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Doar că, în judeţul în care premierul Victor Ponta candidează pentru un loc de deputat, democrat-liberalii s-au gândit că pot fura şi startul campaniei electorale. Pe principiul „primul venit, primul servit”, Dan Vâlceanu, candidat al PDL pe colegiul numărul 2 de deputaţi din Gorj, a ocupat deja spaţiile de afişaj din localităţile componente colegiului. Şi pentru a nu se interpreta că gestul său este unul electoral, Vâlceanu, care este şi consilier judeţean, şi-a scris pe bannere un mesaj aiurea. Totul pentru a i se vedea faţa şi a i se cunoaşte numele. Pentru notorietate!

Chiar dacă oficial nu s-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, unii candidaţi vor cu orice chip ca cei din colegiile unde candidează să-i cunoască mai bine. Este şi cazul vicepreşedintelui PDL Gorj care, pe mai multe bannere, în care se poate vedea şi chipul său, Dan Vâlceanu a transmis un mesaj: „Suntem unici în Europa!” Candidatul şi-a amplasat astfel de bannere de promovare şi susţinere a tradiţiilor şi obiceiurilor exact prin localităţile Gorjului ce ţin de colegiul 2 de deputaţi, adică exact pe cel care el candidează pe 9 decembrie.

Între tradiţii şi vot!

„Păstraţi tradiţiile şi obiceiurile populare!”, mai scrie pe banner, apoi îl semnează consilierul judeţean, Dan Vâlceanu. Evident, adversarii politici au reclamat acest aspect la Biroul Electoral Judeţean Gorj ca incident electoral, iar cei de aici au dispus tuturor primăriilor să dea jos bannerele. Doar că unii dintre primari refuză să facă acest lucru: „Eu nu mă urc pe stâlp să le dau jos, cine le-a căţărat acolo să vină să le dea jos”, a comunicat Victor Georgia, primarul comunei Bengeşti-Ciocadia. Şi nu doar primarii nu vor să respecte decizia BEJ, candidatul PDL a făcut deja contestaţie la Biroul Electoral Central şi aşteaptă ca decizia de a da jos bannerele să fie anulată. Până atunci, acestea rămân tot expuse.

Candidatul grăbit : „Aşa interacţionez cu oamenii!”

Despre acest incident, candidatul Dan Vâlceanu spune că nici nu s-a gândit că poate fi interpretat ca şi campanie electorală: „Atunci când am comandat aceste bannere, m-am gândit la un mod de a interacţiona cu localnicii. Un mod de a-mi face cunoscute opiniile despre tradiţie, despre obiceiuri. Toate acestea în calitate de consilier judeţean”, a declarat Dan Vâlceanu.
Democrat-liberalul candidează pentru prima dată pentru un loc în Parlamentul României. Este un om de afaceri prosper, abonat la contractele cu fostelor Complexuri Energetice Turceni şi Rovinari şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Acesta a efectuat diverse lucrări, fie în asociaţie cu alte firme agreate de PDL, fie doar cu societăţile sale, încasând milioane de lei din companiile statului. În numele lui sau al firmelor, este printre cei mai importanţi sponsori ai PDL Gorj.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...