Actualitate

Alexie Valerian, primarul din Mateeşti, a pierdut procesul pe fond cu ANI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a câştigat în primă instanţă (Curtea de Apel Piteşti, dosar nr. 1598/90/2018) procesul intentat de primarul din Mateeşti, Alexie Ion Valerian (foto). Joi, 14 februarie a.c., judecătorii au respins ca nefondată cererea de chemare în judecată, alesul vâlcean având drept de recurs.

În data de 22 mai 2018, ANI a constatat starea de incompatibilitate a primarului localităţii vâlcene Mateeşti. Inspectorii ANI au constatat că, primarul comunei Mateeşti, din judeţul Vâlcea, Valerian-Ion Alexie, este acuzat de incompatibilitate, după ce, în perioada 19 iunie 2012 - 1 martie 2013, a exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul SC Alexie G.V. SRL, obţinând venituri din salarii în cuantum de 70.000 lei. De asemenea, în perioada 19 iunie 2012 - 19 iulie 2014 a exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Alexie Valerian Ion Persoană Fizică Autorizată, obţinând subvenţii în cuantum de 13.151 lei, în urma implementării proiectului "Fermă de semi-subzistenţă a PF Alexie Valerian Ion, Comuna Mateeşti, jud. Vâlcea".

Riscă să fie decăzut pentru 3 ani din dreptul de a mai ocupa o demnitate publică

Potrivit Legii 161/2003, “persoana […] faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...