Inedit

GAL “Ţinutul Vinului”, un altfel de proiect

Încă un pas înainte pentru G.A.L. “Ţinutul Vinului”, de data aceasta printr-un altfel de proiect.

“Am reuşit să semnăm cu A.F.I.R. contractul de cooperare pe submăsura 19.3 - componenta A - 5.000 euro - fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Astfel, am avut prima întâlnire de lucru cu două G.A.L.-uri din Franţa: Uzege Pont du Gard şi G.A.L. Côte des Bar. Au fost 4 zile pline! Am lucrat, am făcut studii de caz şi am stabilit paşii următori. Proiectul va purta numele de: NECT’ARTS «Artistes et vignerons partageons les passions de nos territoirs» (NECT’ARTS «Artiştii şi vinificatorii împărtăşesc pasiunile teritoriilor noastre»), a declarat Mugur Mărcoianu, primarul localităţii vâlcene Măciuca.
Partea tehnică a întâlnirii s-a finalizat cu o conferinţă de presă. GAL “Ţinutul Vinului” a fost reprezentat de preşedintele Mugur Mărcoianu.

Apoi au urmat vizitele de lucru. Astfel, gazdele i-au dus pe invitaţi la un liceu de meserii unde au găsit ateliere şi laboratoare de lucru pentru liceeni. Aceştia învaţă practic să facă mobilă, să sculpteze, să lucreze cu diferite metale. Au fost cel puţin 10 de astfel de clase vizitate.

A urmat o vizită la o plantaţie de trufe. Francezii au explicat modul în care se cultivă trufele, modul în care sunt identificate trufele în pământ cu ajutorul câinelui.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...