Administraţie

Pregătiri de iarnă:

Primarii vâlceni, sfătuiţi să ia măsuri în zonele ce ar putea fi afectate de ninsori

Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea îi avertizează pe edilii din judeţ să ia cât mai urgent măsuri în zonele ce au fost afectate de precipitaţii în anii anteriori pentru a evita blocaje în trafic

Reprezentanţii CJ Vâlcea au efectuat o analiză a zonelor preponderent dispuse şi cu risc major de înzăpeziri şi vor să ia măsuri pentru a nu se mai repeta situaţiile din anii anteriori. Conducerea CJ a cerut o evaluarea şi utilajelor de intervenţie în cazul unor căderi masive de zăpadă sau în alte situaţii de urgenţă provocate de ninsori.

Pe traseele şi în zonele cu afluenţă ridicată de turişti, este nevoie de o preocupare în plus pentru prevenirea sau limitarea efectelor blocajelor traficului din cauza ceţii, poleiului ori căderilor masive de zăpadă. Cetăţenii sunt şi ei rugaţi să dea o mână de ajutor autorităţilor la acţiunile întreprinse de acestea pe uliţe, pe celelalte drumuri comunale, dar şi în gospodăriile individuale ale bătrânilor sau ale unor familii care nu pot face faţă îndepărtării nămeţilor.

“Rog primarii ca, împreună cu personalul din cele nouă centre zonale ale ISU, să verifice sistemele de înştiinţare pentru asigurarea alarmării în timp util a populaţiei. De asemenea, împreună cu Autoritatea Judeţeană de Sănătate Publică se evalueze imediat rezervele de produse farmaceutice necesare şi să se îngrijească direct de formarea stocurilor minimale în unităţile medicale din fiecare localitate”, spune Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea

“Pentru ca toate aceste acţiuni să aibă finalitatea scontată se impune reactivarea şi funcţionarea normală a comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, actualizarea planurilor de intervenţii, precum şi stabilirea modalităţilor de legătură permanentă cu forţele de intervenţie. În ceea ce mă priveşte, am stabilit strategia necesară privind conlucrarea şi informarea reciprocă între RAJDP, ca unitate a Consiliului Judeţean, Secţia de Drumuri Naţionale şi administraţiile publice locale în scopul cunoaşterii permanente a condiţiilor de circulaţie pe căile de acces şi realizării comune a intervenţiilor de urgenţă care presupun antrenarea tuturor acestor organisme”, conchide şeful CJ Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...