Special

Au cerut certificat de deces pentru o bătrână moartă şi au primit certificat de naştere

Situaţia incredibilă într-o localitate din judeţul Dolj. Rudele unei bătrâne care tocmai decedase au primit de la primăria din comună certificat de naştere....în loc de deces pentru femeia decedată. Angajaţii primăriei însă în loc să-i elibereze certificat de deces au emis unul de naştere, iar rudele femeii s-au făcut de râs atunci când au mers să obţină ajutorul de înmormântare.

Incidentul nefericit s-a petrecut la sfârşitul lunii ianuarie. La câteva zile după decesul unei bătrâne de 85 de ani din localitate, rudele femeii au mers la Primărie să ceară funcţionarilor să întocmească certificatul constatator de deces, necesar pentru obţinerea ajutorului de înmormântare. "Am mers la primăria şi am cerut certificatul de deces. Cum eram noi supăraţi nici nu ne-am mai uitat să vedem ce ne-au dat de la primărie şi am decis să mergem la Casa de Pensii să luăm ajutorul de înmormântare. Când s-au dus acolo ca să facă dosarul pentru ajutorul de înmormântare doamna respectivă s-a apucat să lucreze, când a ajuns la certificat, a început să-i zică bă baiatule ce-mi adusesi tu aici? Doamnă păi certificatul de deces a lu mamaie. Păi mă băiatule, femeia asta ori a murit, ori s-a născut?", spune Ionica Lungu, fiica decedatei.

Când au văzut greşeala, rudele s-au întors la primărie şi au cerut explicaţii. Secretara şi-a recunoscut vina şi a eliberat alt certificat, de data asta de deces. "A fost o greşeală. Nu am încălcat nicio lege.A fost o greşeală, da. Am, recunoscut-o, a fost o greşeală pe care tot eu am îndreptat-o", a spus Mirela Busduceanu, secretara primăriei. Aceasta nici măcar nu şi-a cerut scuze familiei îndoliate.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...