Politică

Restituirea taxei auto, în atenţia senatorului Romulus Bulacu

Senatorul Romulus Bulacu l-a luat la întrebări pe Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, cu privire la întârzierea restituirii taxei auto tuturor şoferilor care au plătit-o, după ce această taxă a fost declarată ilegală de către Curtea Europeană de Justiţie.

Domnule Ministru,

Au trecut 4 ani de când taxa auto a fost declarată ilegală de către Curtea Europeană de Justiţie, statul român fiind obligat să restituie contravaloarea acesteia tuturor şoferilor care au plătit-o. Până la finalul anului trecut, doar un milion de şoferi au reuşit să îşi recupereze banii plătiţi pe taxa auto. Conform situaţiilor prezentate, numărul şoferilor, care încă nu şi-au recuperat banii, se ridică la peste 5 milioane. Anul acesta, la sfîrşitul lunii ianuarie, Comisia Europeană a somat România să facă demersurile necesare pentru restituirea cât mai rapidă a acestei taxe.

Având în vedere somaţia Comisiei Europene şi faptul că Executivul nu a prevăzut în bugetul pentru anul 2019 suma care să acopere solicitările milioanelor de şoferi care au platit taxa auto, vă rog, domnule ministru, cu autoritatea de care dispuneţi, să-mi comunicaţi cum veţi proceda în vederea respectării solicitării Comisiei Europene? Care este termenul pe care îl preconizaţi pentru finalizarea acestui proces?

Vă mulţumesc.

Solicit răspuns scris.

Senator Romulus Bulacu

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...