Administraţie

Investiţii la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna

Astăzi, conducerea Consiliului Judeţean Dolj a marcat reuşita unui proiect de importanţă naţională, derulat în parteneriat de Consiliul Judeţean Dolj, Fundaţia „Romanian Angel Appeal“ şi Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, cu susţinerea oferită de Ministerul Sănătăţii şi Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“.

Această colaborare s-a materializat în realizarea unei investiţii de aproape 800.000 de euro pentru crearea, la Leamna, a unui centru destinat îngrijirii pacienţilor cu tuberculoză multidrog rezistentă (TB-MDR), al treilea cu acest profil din întreaga ţară. Trebuie spus că finanţarea a fost asigurată de Fondul Global de Luptă împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei – organism internaţional înfiinţat la iniţiativa ONU –, prin intermediul Fundaţiei „Romanian Angel Appeal“.

Prin derularea acestui demers, a fost construit un nou corp de clădire, cu o suprafaţă de aproape 550 de metri pătraţi, destinat în exclusivitate Centrului TB-MDR, imobil prevăzut cu saloane pentru pacienţi, cu o capacitate de 19 paturi, toate dispunând de grup sanitar propriu, cu spaţii pentru medici şi asistente, precum şi cu vestiare destinate cadrelor medicale.

"În paralel, ne pregătim să realizăm, cu finanţare din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Dolj, o investiţie de amploare, cu valoarea de aproximativ 3 milioane de euro, care va contribui în mod semnificativ la îmbunătăţirea condiţiilor pentru desfăşurarea actului medical la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, cel mai mare furnizor de servicii medicale de pneumologie din Oltenia, cu peste 150 de paturi, unde sunt trataţi inclusiv pacienţi din judeţele învecinate. În cadrul acestui proiect, ne propunem să modernizăm imobilele în care se găsesc spaţiile medicale şi cele administrative, precum şi să construim un nou corp de clădire, de aproximativ 1.100 de metri pătraţi", a declarat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...