Special

Vrea să îşi urmeze tatăl în carieră

Voluntar de 3 ani la ISU Dolj

O tânără de 22 de ani din Craiova este voluntar de trei ani la ISU Dolj şi vrea să îşi urmeze tatăl în carieră.

„Totul a pornit de la tatăl meu, care lucrează în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (I.S.U.) Dolj. Era în timpul liber şi am plecat cu el, cu maşina, nici nu mai ştiu în ce direcţie… Pe drum s-a petrecut, însă, un accident. Şoferul unui autoturism aflat în mişcare a suferit un stop cardio-respirator, după cum aveam să aflu mai târziu. Tatăl meu a oprit şi a intervenit imediat, încercând să îi acorde primul ajutor medical calificat până la sosirea echipajelor de intervenţie. Mi-a cerut ajutorul, ca să scoatem bărbatul din maşină şi pentru manevrele de resuscitare. Atunci am avut primul contact cu tot ceea ce înseamnă misiunea unui salvator şi în clipele acele am înţeles ce înseamnă să poţi salva o viaţă. După terminarea liceului m-am axat pe voluntariat şi fac, în continuare, tot posibilul să salvez viaţa oamenilor care au nevoie de mine", spune tânăra. Aceasta îşi doreşte foarte mult să ajute oamenii.

"Voluntariatul alături de paramedicii S.M.U.R.D. mi-a dat mai multă încredere în mine, şi pe lângă cunoştinţele teoretice pe care le-am acumulat, practica alături de salvatori profesionişti, clipele de bucurie că poţi ajuta, dar şi dezamăgirea atunci când nu mai poţi face nimic, sunt experienţe de neuitat, care te maturizează.
Să pot spune că fac parte din echipa ISU Dolj, să mă simt ca într-o mare familie, pentru că aşa sunt ei acolo, cred că este cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat şi aşteptăm cu braţele deschise pe oricine vrea să întindă o mână de ajutor oamenilor care au nevoie", mai spune Anais Pomagă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...