Ultima Oră

S-a dat drept procuror şi a înşelat o femeie prin metoda „accidentul”

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Râmnicu Vâlcea au depistat, pe raza comunei Dăeşti, trei bărbaţi bănuiţi de comiterea infracţiunii de înşelăciune. La data de 9 februarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi, de o femeie din comuna Dăeşti, cu privire la faptul ca a fost contactată telefonic de un bărbat, care s-a recomandat a fi procuror, spunându-i că fiul acesteia a avut un accident în Italia şi are nevoie de o suma mare de bani pentru a-i ajuta fiul sa scape de închisoare. I-a cerut 100.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, poliţiştii s-au deplasat imediat la locul stabilit pentru întâlnire, reuşind să depisteze în flagrant delict bărbatul de 42 de ani, din judeţul Bacău, care ar fi pretins că este procuror. Acesta a fost condus la sediul Postului de Poliţie Dăeşti, iar în drum spre post a fost depistat în trafic un autoturism în care se aflau alţi doi bărbaţi, bănuiti de asemenea că ar fi participat la comiterea faptei. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul de 42 de ani este urmărit naţional, pe numele său fiind emise două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. A fost întocmit un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, bărbatul de 42 fiind reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Recomandările Poliţiei Române pentru prevenirea acestor tipuri de fraude:

• Dacă sunteţi contactaţi de pe un număr pe care nu îl cunoaşteţi de către o persoană care se dă drept rudă, cereţi cât mai multe detalii, din care să vă convingeţi de identitatea celui în cauză. Verificaţi pe un număr de telefon cunoscut deja dacă situaţia de urgenţă este reală.

• Nu daţi curs instrucţiunilor primite prin telefon de la persoane necunoscute, care pretind că sunt avocaţi şi reprezintă rudele implicate într-un accident rutier.

• Nu depuneţi sume de bani în conturile unor persoane pe care nu le cunoaşteţi. Aceeaşi recomandare trebuie să o aveţi în vedere dacă persoane necunoscute vă solicită, sub orice pretext, să reîncărcaţi cartele telefonice. Oricine poate fi implicat într-un accident de circulaţie, dar într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală, nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident rutier nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale de urgenţă.

În cazul în care primiţi un astfel de telefon, adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...