Sub Lupă

Se strânge laţul în jurul patronilor de la Nick&Dana, acuzaţi de escrocherii cu excursii false!

În această săptămână, alte cinci persoane au depus plângere la Poliţie reclamând că au fost înşelate cu câte o mie de lei, contravaloarea unei alte excursii fantomă de această dată cu presupusa destinaţie “Maramureş”

Daniela Vasilica Matei şi soţul acesteia Nicolae Matei (patronii firmei de turism Nick&Dana) au fost reclamaţi, joi 31 ianuarie, la Parchet, printr-o plângere colectivă, de 10 persoane care au fost înşelate de cei doi patroni care le-au luat, acum mai mult de 3 luni bani pentru o excursie în Israel. Nu au organizat nici excursia şi nici nu au înapoiat cei 500 sau 530 de euro de persoană luaţi de la victime. Mai multe plângeri au fost depuse şi la poliţie.

Povestea unei escrocherii cu randament

Reamintim că cei doi soţi au dezvoltat o afacere de “turism”. Au început prin a face excursii, în special cu pensionari, la mânăstiri din judeţ şi din ţară. Pelerinajele le-au adus şi clienţi care de multe nu se mai uitau la sumele suplimentare cheltuite şi care i-au crezut de bună credinţă pe soţii Matei.

Când aceştia au ajuns să aibă încrederea unui număr mare de persoane, au pus la cale o escrocherie de proporţii. Nimeni nu ştie încă exact numărul persoanelor păcălite, dar acesta trebuie să fie mare din moment ce pe reţelele de socializare se plânge din ce în ce mai multă lume, iar pe adresele de e-mail ale unor publicaţii locale creşte numărul celor care trimit fotocopii de pe chitanţe şi povestesc cum au luat “ţeapă”. Unii ne-au scris chiar despre pagube mai vechi, bani daţi împrumut celor doi, cu mai multă vreme în urmă, pe care nu i-au mai văzut înapoi.

În toamna anului trecut, familia Daniela Vasilica şi Nicolae Matei a anunţat că face o excursie de 7 zile la Ierusalim şi a oferit un preţ foarte bun faţă de cele existente pe piaţă. Atraşi de posibilitatea de a vedea locurile sfinte din Israel, mulţi oameni au făcut eforturi financiare, s-au şi împrumutat, pentru a achita cei 500 de euro necesari excursiei fantomă.

Dana Matei le-a dat celor înscrişi chitanţe şi i-a pus să îşi scoată paşapoarte. La un moment dat, i-a anunţat pe unii că excursia se amînă cu câteva zile pentru că unii din cei înscrişi nu au actele în regulă. Într-un final, şi-au închis sediul firmei care îl aveau închiriat, nu au mai răspuns la telefoane şi nici la mesajele pe Facebook şi au plecat cu banii celor păcăliţi.

Unii păgubiţi au fost sunaţi şi li s-a spus că excursia nu s-a mai putut face şi că vor primi banii înapoi în câteva zile. De atunci s-au scurs câteva luni şi nimeni nu a primit vreun leu înapoi.

Cadre didactice, cadre medicale, funcţionari publici şi pensionari se află în rândul victimelor.

Se pare că cei doi au eliberat şi chitanţe pentru banii primiţi folosind un chitanţier al unei societăţi comerciale aflate în faliment. În acest caz ar putea fi încadraţi la evaziune fiscală şi la alte infracţiuni intrând şi în atenţia DIICOOT

Pentru a păstra aparenţa unei femei cinstite, Dana Matei lansează pe facebook acuzaţii către un eventual colaborator preot, fără a îi da însă numele, neagă faptul că a păcălit atâta lume şi ameninţă că îi va da în judecată pe jurnaliştii care mai scriu despre ea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...