Inedit

Lecţii de supravieţuire la Transalpina

Zeci de cercetaşi au urcat la sfârşitul săptămânii trecute pe domeniul schiabil de la Transalpina şi au învăţat cum pot scăpa teferi în cazul în care sunt surprinşi pe munte de o avalanşă. Este vorba de 65 cercetaşi, cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, de la centrele locale Lupii Ageri Popeşti Leordeni şi Dimăncescu-Bucureşti care, timp de trei zile, în perioada 2-4 februarie, s-au aflat într-o tabără în care au învăţat cum să se descurce şi să-i ajute şi pe alţii să se descurce, în condiţii de iarnă grea. Acţiunea s-a desfăşurat în parteneriat cu Crucea Roşie, Federaţia Română de Orientare Sportivă şi SPJ Salvamont Vâlcea.

Astfel, echipaţi cum se cuvine pentru o excursie la munte, cercetaşii au avut parte de lecţii esenţiale de supravieţuire în natură. Ajutoare de nădejde au fost unii părinţi, dar şi salvamontiştii vâlceni care i-au iniţiat în tainele orientării sportive şi i-au învăţat cum pot supravieţui în cazul unei avalanşe. Totodată, micuţii au aflat de la salvamontişti cum să construiască un iglu, precum şi regulile de prim-ajutor la schi şi săniuş.

„Ne-am propus să îndrumăm tinerii şi să-i aducem pe pârtiile de schi, în zona montană, pregătiţi, astfel încât să putem evita accidentele. Atunci când se produc, pentru că uneori sunt inevitabile, ei să cunoască regulile, să poată ajuta şi să se poată ajuta singuri, pentru că intervenţiile în zona montană sunt de durată, sunt anevoioase, iar atunci când colegul sau coechipierul ştie să intervină este benefic, atât pentru victimă, cât şi pentru cei care intervin ulterior”, a declarat Mircea Lera, Şeful SPJ Salvamont Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...