Politică

ALDE Dolj: ALDE se va valida la europarlamentare ca partid important

Deputat Ion Cupă, Vicepreşedinte naţional ALDE: ”Sunt mai multe argumentele pentru o candidatură separată a ALDE de PSD la alegerile europene din mai”

Deputatul Ion Cupă, Vicepreşedinte naţional ALDE, consideră că decizia privind formulă de participare a ALDE la alegerile europarlamentare trebuie luată cât mai repede pentru o bună organizare a acestor alegeri.

”Pentru viitorul ALDE alegerile europene constituie un test de maturitate. Acesta este momentul în care putem arăta - prin obţinerea unui procent în jurul a 15%- trecerea noastră spre un statut de partid mediu, cu rol esenţial în crearea unor majorităţi parlamentare stabile, aşa cum este actuala majoritate”, apreciază preşedintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă.

Sunt cel puţin cinci tipuri de argumente pentru o candidatură a ALDE pe cont propriu la aceste alegeri europarlamentare:

1. Argumentul validării interne- obţinerea unui rezultat cu două cifre care să confirme la urne dublarea gradului de încredere al românilor în politicile ALDE şi, astfel, statutul nostru de partid important pe scena politică românească.

2. Argumentul configuraţiei grupurilor politice din Parlamentul european şi al validării externe. În Parlamentul European există grupuri politice distincte: grupul ALDE Europa care este grupul liberal, grupul Partidului Socialiştilor Europeni, grupul popularilor, grupul ecologiştilor şi altele mai mici. Aşadar, europarlamentarii se repartizează, odată aleşi în Parlamentul European, pe grupuri politice şi de aceea a merge pe o lista comună cu PSD ar creea o anumită confuzie şi pentru electoratul de la noi şi pentru partenerii noştri europeni.

3. Argumentul campaniei efective.Putem fi mult mai coerenţi cu privire la difuzarea mesajelor noastre de campanie în acord cu doctrina şi viziunea noastră liberală şi democratică despre Europa şi în armonie cu mesajele partidelor din ALDE Europa, mesaje pe care acestea le vor transmite în ţările lor în timpul campaniei.

4. Argumentul maximizării potenţialului nostru politic şi electoral. Printr-o candidatură separată vom reuşi să mobilizăm întregul nostru bazin electoral dar şi votul tuturor simpatizanţilor noştri liberali, inclusiv acele voturi dezamăgite de PNL care caută în noi alternativă liberală.

5. Argumentul maximizării randamentului echipelor noastre de campanie. Este un bun prilej să pregătim echipele noastre de campanie şi să testăm ”în teren” randamentul acestor echipe. Urmează în acest an şi în 2020 încă trei rânduri de alegeri foarte importante pentru viitorul ALDE. Nivelul de mobilizare electorală trebuie să fie unul foarte ridicat, competiţiile anunţându-se foarte dificile. Prin urmare, eficienţa noastră în campanii va trebui să fie una maximă pentru a ne atinge obiectivele electorale şi politice.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...