Administraţie

Sistem modern de iluminat public, cu fonduri europene, la Strehaia

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, a asistat luni, 4 februarie 2019, la Craiova, la Agenţia de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, alături de secretarul de stat în cadrul MDRAP, Alin Chirilă, la semnarea de către primarul oraşului Strehaia, Ioan Giura şi directorul general al ADR Sud - Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, a contractului de finanţare cu fonduri europene a obiectivului „Modernizarea şi reabilitarea sistemului de iluminat public UAT oraş Strehaia, judeţul Mehedinţi”, în valoare de 1,13 milioane euro.

“Pentru mine, personal, atragerea fondurilor europene pentru comunităţile locale este o prioritate, susţinem şi sprijinim astfel de demersuri de la nivelul Consiliului Judeţean, ori de câte ori ni se cere ajutorul. Îl felicit pe domnul primar Ioan Giura pentru obţinerea finanţării pe Programul Operaţional Regional 2014 - 2020 şi îi doresc mult succes în implementarea investiţiei!

Am profitat de această vizită la ADR Sud-Vest Oltenia pentru a purta discuţii cu doamna director general în vederea semnării cât mai curând a contractului de finanţare cu fonduri europene pentru reabilitarea şi extinderea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Judeţean, dar şi pentru a mă interesa cu privire la stadiul verificărilor în cazul cererii de finanţare depusă de CJ Mehedinţi pentru reabilitarea clădirii principale a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, prioritară, în momentul de faţă, pentru noi.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Implementarea proiectului “Modernizarea şi reabilitarea sistemului de iluminat public UAT oraş Strehaia, judeţul Mehedinţi” pune capăt unei probleme reale a locuitorilor din Strehaia, dar mai ales a celor din satele aparţinătoare: Ciochiuţa, Comanda, Lunca Banului, Hurduceşti, Slătinic Mare, Slătinicul Mic, Menţi, Motruleni şi Stănceşti, în sensul că aceste comunităţi vor beneficia de unul dintre cele mai moderne sisteme de iluminat public din ţară.

Prin această investiţie, reprezentanţii administraţiei locale şi-au propus să reducă cu 50% costul facturii pentru iluminatul public. Pe lângă utilizarea surselor regenerabile de energie şi scăderea consumului de energie electrică, se vor reduce şi cheltuielile de exploatare şi întreţinere a sistemului de iluminat public.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...