Actualitate

Veşti bune pentru turişti!

Se va dubla numărul curselor de pe Aeroportul din Craiova

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, anunţă faptul că numărul curselor aeriene directe operate în sezonul estival de pe Aeroportul Internaţional Craiova (AIC) către Antalya (Turcia) se va dubla din acest an.

Potrivit preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, AIC rămâne un obiectiv investiţional prioritar pentru administraţia judeţeană, care este pregătită să răspundă creşterii volumului de activitate prin demersuri care vizează extinderea terminalelor de plecări şi de sosiri, a parcării care deserveşte aeroportul, precum şi prin completarea dotării cu echipamente noi.
„Ne bucurăm să putem veni cu două veşti bune pentru toţi cei care îşi planifică vacanţele pentru vara acestui an. Vorbim, în primul rând, despre faptul că operatorul care a oferit în 2018 pachete turistice în Antalya, cu zboruri directe de pe Aeroportul Internaţional Craiova, va pune din nou la dispoziţia oltenilor această destinaţie, începând cu prima zi din iunie. Este şi o reconfirmare a faptului că, prin investiţiile realizate, am reuşit să creăm condiţiile care pot convinge companiile să stabilească parteneriate viabile şi de succes cu AIC. În al doilea rând, o altă companie de turism a pus deja în vânzare sejururi în Antalya, cu transportul asigurat tot prin zboruri charter, care vor fi operate în fiecare zi de vineri, din data de 14 iunie. Faptul că există o cerere considerabilă, care permite deja dublarea numărului de curse estivale, se află, fără îndoială, în strânsă legătură cu adresabilitatea largă a aeroportului nostru, de ale cărui servicii beneficiază întreaga regiune. Această evoluţie, dublată şi de creşterea constantă a traficului de pasageri, care a atins un nou record în 2018, demonstrează încă o dată cât de necesare sunt investiţiile în dezvoltarea infrastructurii construite şi a dotărilor AIC. Principalele proiecte pe care ni le propunem pentru acest an, cu o valoare cumulată de peste 7 milioane de euro, urmăresc extinderea terminalelor de plecări şi de sosiri, precum şi a parcării. În egală măsură, intenţionăm ca, la construirea bugetului pentru 2019, să ne îndreptăm către aeroport cu sumele necesare pentru achiziţionarea unor noi echipamente, îmbunătăţind astfel capacitatea de a deservi simultan mai multe aeronave“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, directorul general al Aeroportului Internaţional Craiova, Mircea Dumitru, a afirmat: „Bilanţul activităţii din 2018 şi anunţurile pozitive cu care începem acest an reflectă capacitatea AIC de a se poziţiona, prin infrastructură, dotare şi calitatea serviciilor oferite, drept un partener atractiv, care ştie să-şi menţină colaboratorii tradiţionali, dar şi să-şi câştige unii noi.

Toate acestea fac parte din eforturile pe care le depunem în permanenţă pentru a fi mai competitivi, pentru a răspunde şi mai bine aşteptărilor publicului larg. Este o tendinţă pe care am văzut-o recunoscută anul trecut, când ne-am plasat la nivel internaţional, în grupa noastră de trafic, printre aeroporturile cu cea mai mare creştere a conectivităţii directe într-o perioadă de 5 ani.

Şi tot în 2018 am marcat un nou record în privinţa volumului de activitate, cu 493.056 de călători, ceea ce ne consolidează poziţia în clasamentul naţional şi arată că înregistrăm o ascensiune durabilă. Să ne gândim doar că, prin comparaţie cu acelaşi an 2013, luat ca punct de reper de către Airports Council International Europe, am înregistrat o creştere cu peste 1.100 la sută a numărului de pasageri“. Compania Prestige Tours – Calypso Tour, în parteneriat cu Atlas Global, va continua să opereze în 2019 zborul estival Craiova – Antalya, cu o aeronavă de 216 locuri, în fiecare zi de sâmbătă, în perioada 1 iunie – 14 septembrie (ultima plecare).

În paralel, compania Christian Tour, având Blue Air ca partener, va opera curse estivale pe aceeaşi rută, cu o aeronavă de 162 de locuri, în fiecare zi de vineri, în perioada 14 iunie – 6 septembrie (ultima plecare).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...