Administraţie

Guşoeni, prima localitate din Vâlcea independentă energetic

Nicolae Concioiu, primarul din Guşoeni, a reuşt să implementeze în localitate proiecte edilitare importante, unele din ele unicat nu numai în judeţul nostru. Guşoeni este prima localitate din Vâlcea care îşi va produce singură energia electrică necesară iluminatului public şi al instituţiilor, sediilor administrative din localitate.

Primarul spune că abia aşteaptă finalizarea probelor tehnologice la centrala fotovoltaică. Lucrarea a fost finalizată în luna decembrie şi va trece printr-o perioadă de probe tehnologice.

“Este o investiţie extrem de importantă pentru că va diminua cheltuielile publice şi poate să aducă chiar şi bani la buget în mod direct. Primarul spune că termenul de finalizare al proiectul s-a prelungit, deoarece au apărut anul trecut modificări legislative, astfel încât numai anumite firme, autorizate de Agenţia Reglementării Energiei puteau demarat astfel de proiecte: „O să încheiem şi un contract de mentenanţă pe întreaga perioadă de funcţionare cu această firmă agreata de Agenţia Reglementării Energiei. Lucrurile sunt aşezate în nişte acte normative apărute anul trecut de care noi nu am avut cunoştinţă la momentul declanşării investiţiei, respectiv în anul 2017. Prin urmare, ne punem în legalitate şi aşteptăm să vedem rezultatele. De altfel, nu avem nici un dubiu că nu o să fie bine, pentru că totul este aşa cum s-a stabilit în proiect”.

Anul acesta administraţia locală are în plan înfiinţarea iluminatului public cu leduri economice. Iniţial, proiectul a fost promovat şi printr-un sistem de finanţare numit “Ţara lui Andrei”, la care participă Compania OMV Petrom cu importante fonduri, dar care nu a fost selectat pentru finanţare: „În cadrul programului finanţat de Compania OMV Petrom au fost selectate doar proiectele în domeniul educaţional. A rămas discuţia deschisă cu colaboratorii noştri de la Compania OMV Petrom şi sperăm să fim sprijiniţi, aşa cum suntem de fiecare dată, şi pentru acest obiectiv cu o sponsorizare din partea dânşilor. În acest fel, obiectivul va fi pus în funcţiune anul acesta şi vom avea şi noi iluminat acoperitor integral, în toată localitatea”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...