Actualitate

Controale în şcoli şi creşe pentru prevenirea gripei

Pentru limitarea şi prevenirea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii şi gripă, prefectul judeţului Olt a solicitat în cursul zilei de astăzi, tuturor factorilor implicaţi luarea măsurilor necesare.

Astfel, până la revenirea elevilor din vacanţă (11 februarie 2019), directorii unităţilor de învăţământ, cu spijinul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt şi primarilor unităţilor administrativ-teritoriale, vor derula acţiuni pentru începerea cursurilor şcolare în condiţii de siguranţă, printre care:

- dezinsecţia şi dezinfecţia tuturor încăperilor din unităţile de învăţământ (săli de clasă, grupuri sanitare, holuri etc.), a mobilierului şcolar, a balustradelor, a obiectelor din laboratoare etc.;
- asigurarea condiţiilor de igienă necesare pentru grupurile sanitare, chiuvete sau bazine de apă pentru spălatul mâinilor, săpun, mijloace de ştergere a mâinilor (prosoape sau şervete de unică folosinţă sau prin folosirea unui aparat de uscare a mâinilor) etc.

Pentru a se asigura că toate măsurile au fost luate şi sunt întrunite toate condiţiile necesare desfăşurării actului de învăţământ în condiţii de siguranţă, prefectul judeţului Olt va dispune, prin ordin, verificarea în teren de către mai multe comisii mixte.

Activitatea comisiilor se va desfăşura în perioada 7 – 8 februarie 2019, în toate unităţile de învăţământ din judeţul Olt, inclusiv în creşe, cantine şcolare şi cămine pentru elevi. Din cadrul comsiilor vor face parte reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt, Consiliului Judeţean Olt, Direcţiei de Sănătate Publică Olt şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

Pe lângă măsurile mai sus enumerate, comisiile vor verifica dacă unităţile de învăţământ au asigurată, în continuare, căldura şi dacă stocul de combustibil este suficient. De asemenea, se va verifica şi realizarea accesului în siguranţă în unităţile de învăţământ – curăţare de zăpadă, gheaţă, ţurţuri etc.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...