Actualitate

IPJ Dolj, la bilanţ

Conducerea Inspectoratului de Poliţie aş Judeţului Dolj a anunţat că se remarcă confirmarea tendinţei de scădere a infracţiunilor stradale sesizate înregistrate la nivelul I.P.J. Dolj în ultimii 5 ani, de la 823 de infracţiuni sesizate în anul 2014, indicatorul scăzând constant până la valoarea de 721 de infracţiuni stradale sesizate anul trecut.

Potrivit IPJ Dolj, o atenţie deosebită a fost acordată în cursul anului 2018 şi siguranţei traficului rutier, datele statistice reliefând o reducere semnificativă a numărului persoanelor decedate în urma accidentelor de circulaţie, de la 79 de persoane decedate în cursul anului 2017, reuşindu-se scăderea numărului acestora până la 62 de persoane decedate în accidente rutiere în anul 2018.

"Această diminuarea considerabilă a indicatorului respectiv a fost posibilă şi datorită faptului că, la începutul anului 2018, acest aspect a fost unul prioritar pentru conducerea Inspectoratului, motiv pentru care au fost dispuse şi efectuate analize complexe cu privire la condiţiile şi cauzele care au favorizat producerea de accidente de circulaţie grave, concluziile rezultate stând la baza unor decizii manageriale, care, iată că şi-au dovedit eficienţa. Una dintre măsurile care au fost luate a fost aceea de a creşte numărul şi frecvenţa filtrelor rutiere strict pe tronsoanele de drum, dar şi pe intervalele orare în care se produc cu preponderenţă accidente grave, ceea ce a condus la scăderea semnificativă a numărului persoanelor decedate în urma accidentelor rutiere.

Acest succes profesional al poliţiştilor de la formaţiunile de poliţie rutieră şi de ordine publică este cu atât mai relevant cu cât, în decursul anului trecut, numărul autovehiculelor înmatriculate în judeţul nostru a crescut cu nu mai puţin de 20.158 autovehicule, per total, numărul autovehiculelor înmatriculate în judeţul Dolj fiind, în prezent de 246.862, în condiţiile în care infrastructura rutieră nu a cunoscut extinderi sau îmbunătăţiri relevante”, se arată într-un comuncat de presă al IPJ Dolj.

Totodată, numărul posesorilor de permise de conducere a crescut cu 4.616 persoane în anul 2018, ajungând în prezent la un total de 247.231 posesori de permise de conducere în judeţul Dolj.

„Pentru a veni în întâmpinarea semnalelor şi solicitărilor venite din partea societăţii civile, precum şi în ideea de a îmbunătăţi confortul cetăţenilor, am luat decizia de a deschide câte un ghişeu de eliberare a certificatelor de cazier judiciar la fiecare secţie de poliţie urbană din municipiul Craiova. Această decizie a micşorat considerabil timpul de aşteptare pentru cetăţeni, doar în cele cinci luni de la înfiinţarea acestor ghişee fiind eliberate nu mai puţin de 4.342 de certificate, direct de secţiile de poliţie din Craiova, numărul total de certificate de cazier judiciar eliberate către cetăţeni în anul 2018 ridicându-se la 71.044”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Dolj.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...