Reportaj

100 de câini au pus stăpânire pe casa stăpânei

“Îmi e milă să-i las afară în frig”

Imagini incredibile din casa femeii care are peste 600 de câini. În casa acesteia din localitatea Desa, judeţul Dolj, din cauza frigului de afară s-au adăpostit peste 100 de patrupede. Nu mai ai unde arunca un ac în locuinţa acesteiapentru că animalele au pus stăpânire pe întreaga casă.

“O dragoste dusă până la extreme..... O iubire necondiţionată.....”, aşa descrie Daniela Popovici câteva poze postate pe pagina de socilializare în care apar zeci de patrupede în timp ce se lăfăie în casa acesteia. Femeia spune că îi lasă să stea în casă pentru că afară este foarte frig. A adunat 600 de câini, însă majoritatea sunt la un adăpost pe care l-a înfiinţat la marginea localităţii, numai că o duce foarte greu cu banii. “Dragi prieteni, atasam formularul 230 pentru donarea a 2% din impozit (conţinând deja toate datele "Măriuţei" şi însoţit de instrucţiuni de completare).
Data limită de depunere este 15 martie 2019 (inclusiv). Animăluţele noastre se bazează şi anul acesta pe susţinerea şi bunavoinţa dumneavoastră, respectiv pe număr mare de distribuiri. Vă mulţumim din suflet că ne sunteţi alături!”, a postat femeia pe pagina de socilizare.

A investit o avere în adăpostul de animale

“M-am născut şi am crescut până mi-au crescut şi mie aripile să zbor, în sud-vestul României, pe malul de sus al Dunării, în comuna Desa de lângă oraşul Calafat. Atunci cand, eu copil, aveam supărările mele, nu îmi găseam alinarea la sora mea, ci în fundul curţii în gluga de coceni, cu căţeii în braţe. Toate durerile mele le ştiau căteii. Când mi-am luat zborul am plecat la Bucuresti ca să învăţ carte şi să am serviciu, dar am avut întotdeauna cătei lângă mine. Apoi timpurile s-au schimbat şi serviciile s-au desfiinţat. Avand o mamă destul de în vârstă, cum tata decedase, m-am întors în locul meu natal. Aici ca peste tot în România, oamenii au devenit iresponsabili cu animalele. Şi am început să le strang încetul cu încetul. Ajunsesem pe la 30 de câini şi nu mai făceam faţă cu cheltuielile, asa că am încercat şi eu marea cu degetul, ducându-mă în Italia la muncă împreună cu soţul meu, animalele de acasă rămânând în grija mamei.
Nici în Italia nu stăteau lucrurile prea bine cu animalele. Aşa că m-am pus pe treabă: să salvez câini şi pisici.

La începutul anului 2018, aveam în grija mea peste 200 câini, 20 de pisici, un căluţ, 5 berbecuţi, o capră, curci, găini şi o datorie de peste 20000lei (6300 lei din salvarea căluţului şi restul facturi de materiale şi bani împrumutaţi dintr-o parte şi daţi în alta pentru a plăti cheltuielile de întreţinere a animalelor, paralel cu construcţia). Vă aştept, dragii mei să vă alăturaţi mie şi copiilor mei necuvântători , să cream o viaţă decentă celor din adăpost, să promăvăm adopţia responsabilă a animalelor ca să putem salva altele. Orice donaţie cat de mică ajută:

Asociaţia pentru Protecţia Animalelor "Măriuţa"

BRD Bank
IBAN Ron: RO63BRDE170SV37819291700
IBAN Euro: RO18BRDE170SV40406211700, SWIFT code: BRDEROBU, BIC code: BRDE

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...