Reportaj

Pacienţii cu grave probleme oftalmologice, trataţi acum la Calafat

Tinereţe, entuziasm, răbdare, delicateţe, empatie, profesionalism, acestea sunt cuvintele care o definesc pe Dr. Dan Alexandra, medic specialist oftalmologie, angajată, la finele anului trecut, în Spitalul Municipal Calafat. Pentru pacienţii cu afecţiuni oftalmologice, cronice sau acute, sosirea medicului specialist oftalmolog la Calafat a fost ca o gură de aer proaspăt, aşa încât, programările pentru consultaţii, la cabinetul de oftalmologie din ambulatoriul spitalului, curg, încă din primele zile de activitate a medicului oftalmolog.

Zilnic, sunt examinaţi şi primesc îngrijiri de specialitate, aproape 30 de pacienţi cu probleme oftalmologice.

Spitalul Municipal Calafat deţine toate dotările specifice, necesare atât pentru examinarea pacienţilor şi diagnosticarea afecţiunilor, cât şi pentru realizarea intervenţiilor chirurgicale oftalmologice, astfel că pacienţii care au necesitat intervenţii chirurgicale oftalmologice, au putut beneficia de acestea, în regim ambulatoriu.

În curând, tânăra dr. Dan Alexandra, va efectua , la Spitalul Municipal Calafat, în regim de spitalizare de zi, intervenţii chirurgicale pentru tratamentul cataractei ( facoemulsificare cu implantare de cristalin). Cataracta este o afecţiune oftalmologică, ce constă în opacizarea progresivă a cristalinului. Percepţia imaginilor este confuză, datorită înceţoşării vederii. Este o boală comună, legată de procesul de imbătrânire,ce afectează mai mult de jumătate dintre persoanele cu vârsta peste 60 de ani (cataractă senilă), dar poate să se manifeste după naştere, sau in primii ani de viaţă (cataracta congenitală), în urma unor traume ale ochiului (cataracta traumatică), la diabetici, sau in urma expunerii excesive la razele soarelui. Reprezintă cea mai importantă cauză de orbire, sau de deteriorare a văzului, în toată lumea. Singurul tratament de soluţionare este intervenţia prin microchirurgie a cataractei.

Se spune că "ochii sunt ferestre către suflet", iar Calafatul are, de acum, medicul care ţine aceste "ferestre" deschise.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...