Administraţie

Se modernizează drumul 542, care conectează localităţile Dăbuleni, Amărăştii de Jos şi Amărăştii de Sus

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de vicepreşedinţii Oana Bică şi Cosmin Vasile, semnarea contractului de lucrări pentru modernizarea drumului 542, care conectează localităţile Dăbuleni, Amărăştii de Jos şi Amărăştii de Sus, asigurând legătura rutieră cu judeţul Olt.

Cu acest prilej, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a precizat că investiţia, cu o valoare de aproximativ 10 milioane de euro, este realizată de Consiliul Judeţean cu finanţare obţinută în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală II.

„În aceste zile, s-a semnat contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare a drumului judeţean 542, care porneşte de la limita judeţului Olt şi ajunge la Amărăştii de Sus, Amărăştii de Jos şi Dăbuleni. Este un drum pe care îl realizează Consiliul Judeţean Dolj şi pentru care am obţinut finanţare de la bugetul de stat, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală II, o investiţie în valoare totală de aproape 10 milioane de euro. Trebuie evidenţiat faptul că, în urma derulării procedurii de licitaţie, s-a obţinut o economie de 5,2 milioane de euro faţă de valoarea estimată.

Lucrările de modernizare a carosabilului se vor desfăşura pe o lungime de peste 27 de kilometri, proiectul cuprinzând şi o serie de intervenţii conexe, cum ar fi amenajarea a 163 de intersecţii cu drumurile laterale, reabilitarea a 8 poduri, amenajarea a 6 staţii de autobuz noi şi a 8 treceri de pietoni moderne, amenajarea trotuarelor pe o distanţă de 5,7 kilometri, construirea a 106 podeţe pentru accesul la gospodării, precum şi amenajarea de rigole şi şanţuri pentru scurgerea apei cu o lungime cumulată de aproape 50 de kilometri.

În acest mod, asigurăm o mai bună legătură rutieră cu municipiul Caracal şi, de acolo, mai departe, spre capitala ţării pentru cei aproape 20.000 de doljeni care locuiesc în zona traversată de drumul judeţean 542.

Aşadar, ne bucurăm că putem deschide noul an cu o serie de veşti bune privind proiectele pentru îmbunătăţirea reţelei rutiere pe care le avem în curs de implementare.

Chiar la începutul acestei săptămâni, vă anunţam că a avut loc semnarea contractului de lucrări pentru modernizarea DJ 652A, un drum cu lungimea de peste 6 kilometri, care conectează comuna Cârcea cu zona Aeroportului Internaţional Craiova. Investiţia, realizată tot de CJ Dolj, este finanţată prin Programul Interreg V-A România – Bulgaria, în cadrul unui proiect european cu valoarea totală de 9,2 milioane de euro, din care 5,2 milioane de euro revin Consiliului Judeţean.

Iată că 2019 aduce un capitol important în ceea ce priveşte reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport, domeniu care reprezintă una dintre priorităţile noastre la construirea bugetului pentru următoarele 12 luni“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Contractul pentru modernizarea DJ 542 limita judeţului Olt – Amărăştii de Sus – Amărăştii de Jos – Dăbuleni a fost atribuit prin licitaţie publică asocierii Domarcons SRL – Alpha Construct Sistem SA – Mineralport SRL, pentru suma de 46.386.370,97 lei, inclusiv TVA (echivalentul a 9.905.268 de euro), având prevăzută o durată de execuţie de 18 luni.

Consiliul Judeţean Dolj a obţinut, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală II, alocări bugetare în sumă totală de peste 134 de milioane de lei, pentru realizarea a 4 obiective de infrastructură rutieră.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...