Ultima Oră

Caz şocant la Slatina!

Tratată de cancer, deşi nu suferea de aşa ceva

Situaţie incredibilă pentru o pacientă din Slatina care nu-şi mai poate mişca o mână, după ce a fost supusă la şedinţe de radioterapie şi chimioterapie, deşi nu avea cancer. Femeia acuză trei medici că i-au pus diagostic greşit şi acum îşi caută dreptatea la procurorii din Slatina unde a depus o plângere penală. Medicii legişti de la IML Craiova, dar şi specialişti din Spania, unde a fost tratată au dat un verdict crunt. Nu era nevoie de şedintele de radioterapie şi chimioterapie pentru că nu avea cancer, astfel că mâna i-a necrozat.

Silvia Grădinaru (66 ani), din Slatina, a fost diagnosticată în 1998 cu cancer la sân, în acelaşi an intervenindu-se chirurgical şi îndepărtându-se tumoarea. A urmat tratamentul prescris şi lucrurile au decurs bine până în ianurie 2014 (cu excepţia unei suspiciuni de recidivă, în 2000, tratată parţial, până la primirea rezultatelor anatomo-patologice, când s-a întrerupt tratamentul, rezultând că formaţiunea îndepărtată chirurgical nu era malignă), când a simţit o durere suspectă în umărul drept. După ce i s-a făcut un computer tomograf i s-a spus că acest cancer a recidivat şi a fost trimisă şi la Bucureşti. Aici toţi medicii care au examinat-o au spus că nu este adevărat, dar ca să se calmeze să mai facă o tomografie care ar fi costat 10.000 de lei, dar dacă o băga medicul oncolog de la slatina în sistem putea fi decontată.

„Am venit, i-am spus la doctoriţă (n.r. - medicul oncolog Mihaela Boştină, de la SJU Slatina). Doctoriţa îmi spune - «Doamna Grădinaru, nu facem niciun dosar, că eu n-am încredere în această analiză, vă trimit la Craiova». Mi-a dat trimiterea şi-am plecat la Craiova. Acolo nu mi-a făcut nicio investigaţie. A zis că să stau afară pe hol, să vadă CT-ul (n.r. - investigaţia realizată la Slatina), nu ştiu la ce s-a uitat, a chemat fata de la Radioterapie să mă ştanţeze şi de luni a şi început radioterapia. Am făcut zece şedinţe. Din mai am început citostaticele. Am făcut şase serii. Mi-a căzut părul din nou, o stare foarte proastă după citostatice“, a relatat femeia. După şedinţele de radioterapie şi chimioterapie femeia nu şi-a mai simţit mâna şi a plecat la un spital de lângă Madrid unde medicii au rămas şocaţi. "Tratamentul oncologi efectuat în februarie 2014 şi până în septembrie 2014 nu era necesar", spune femeia. Familia femeii a fost alături de ea în tot acest timp şi recunsc că viaţa lor s-a schimbat cu totul după ce aceasta nu şi-a mai simţit mâna. Medicii acuzaţi se disculpă. "Aveţi să vă reproşaţi ceva în acest caz din punct de vedere medical? Nu. Noi toţi am lucrat împreună ca să facem bine acestei doamen. Îmi pare rău că a avut nişte reacţii adverse la tratament, dumneaei a fost înţiinţată că se pot întâmpla şi astfel de reacţii adverse ", spune Cristina Vodiţă- medic radiolog Spitalul Slatina. În prezent dosarul se află în lucru la procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, unde cei trei medici sunt acuzaţi pentru vătămare corporală şi negrijenţă în serviciu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...