Special

Premieră medicală la Spitalul din Calafat

În primele zile ale acestui an, medicii calafeteni au scris istorie în viaţa medicală locală, realizând cu succes prima intervenţie chirurgicală laparoscopică la Spitalul Municipal Calafat.

Echipa de medici temerari a fost alcatuită din Dr. Dorin Stelian Niţă, Dr. Ciprian Vîrtosu, Dr. Luminiţa Voiculescu, Dr. Dimitriu Anca.

Chirurgia laparoscopică reprezintă o tehnică specială, modernă, de practică chirurgicală, ce se realizează prin incizii foarte mici la nivelul abdomenului, folosind instrumente specifice. Un instrument subţire, numit laparoscop, este introdus în cavitatea abdominală şi oferă medicului o imagine extrem de clară, pe un monitor tv, din cavitatea abdominală. Laparoscopia este intervenţia chirurgicală ideală pentru pacient, recuperarea fiind mult mai rapidă, complicaţiile operatorii şi durerea postoperatorie mult diminuate, cicatrici minime.

Spitalul Municipal Calafat a achiziţionat linia laparoscopică în cursul anului 2018 din fonduri provenite de la bugetul local (330000 lei) şi venituri proprii (330000 lei ) şi are, la ora actuală, medici specializaţi în chirurgia generală laparoscopică, dar şi în chirurgia ginecologică laparoscopică, putând oferi pacienţilor săi această metodă de tratament chirurgical, modernă, minim invazivă.

Dacă, în urmă cu câţiva ani, acest lucru părea doar o nazuinţă, astăzi este o realitate de care pot beneficia pacienţii trataţi în Spitalul Municipal Calafat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...