Ultima Oră

Cinci irakieni şi sirieni, ascunşi la vamă în canapele

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat cinci cetăţeni din Irak şi Siria, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunşi în canapelele transportate cu un microbuz de un şofer turc.

“La ora 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean turc la volanul unui microbuz, marca Iveco. Şoferul transporta canapele din Bulgaria, în Germania.

În baza analizei de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport.

Astfel, în compartimentul marfă al microbuzului, au fost descoperite ascunse, în spaţii special amenajate în interiorul canapelelor, cinci persoane de sex masculin.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt trei cetăţeni irakieni şi doi cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă astfel într-un stat din vestul Europei”, susţin reprezentanăţii vamali.
La cercetări, şoferul a declarat că a fost rugat de un prieten să transporte canapelele în Germania şi a susţinut că nu ştia de persoanele ascunse în microbuz.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, migranţii şi şoferul turc au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...