Sub Lupă

Alcool ascuns printre medicamente

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit în cabinele a două camioane, cantitatea totală de 50 litri alcool, pe care doi cetăţeni polonezi au încercat să le introducă ilegal în ţară.

În Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui camion înmatriculat în Polonia, un cetăţean polonez, în vârstă de 28 de ani. Acesta transporta medicamente din Bulgaria pentru o firmă din Polonia.

“Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul cabinei, cantitatea de 26 de sticle cu alcool care aveau aplicat timbru fiscal din R. Bulgaria. De asemenea, în data de 13.01.2019, la ora 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui camion înmatriculat în Polonia, un cetăţean polonez, în vârstă de 35 de ani. În interiorul cabinei au fost descoperite un număr de 24 sticle cu alcool, care aveau, de asemenea, aplicat timbru fiscal din R. Bulgaria. La cercetări, ambii şoferi au declarat faptul că au cumpărat alcoolul din Bulgaria, fără să ştie că această cantitate intră sub regimul codului fiscal românesc. Întreaga cantitate de alcool a cărei valoare pe piaţă se ridică la suma de 4.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării”, susţin reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Dolj.
Poliţiştii de frontieră au sesizat Autoritatea Vamală, care a reţinut cantitatea de alcool, iar persoanele în cauză au fost sancţionate cu avertisment, conform prevederilor art.449, alin. 3, lit. a, din legea 227/2015 privind Codul fiscal al României.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...