Actualitate

Transfer de autoritate al contingentului din Polonia, la Craiova

Marţi, de la ora 11.00, la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, din Craiova, va avea loc ceremonia prilejuită de transferul de autoritate al contingentului militar polonez - rotaţia a treia şi a patra - din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, ce va fi dislocat timp de aproximativ şase luni în România.

Contingentul din Polonia este parte componentă a iniţiativei comune, având misiunea de a contribui la asigurarea prezenţei înaintate adaptate în Sud-Estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.

Jurnaliştii interesaţi să participe la activitate vor fi aşteptaţi marţi, 15 ianuarie, între orele 10.30 şi 10.50, la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” (strada Caracal, nr. 101).

​Persoană de contact pentru detalii suplimentare: locotenent Rotărici Florentin, telefon 0758.138.831.

**

Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de către România şi Polonia în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.
Militarii poloni se vor instrui în comun cu cei ai Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, în cadrul prezenţei aliate înaintate adaptate pe flancul estic al NATO (tailored Forward Presence).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...