Administraţie

3,5 milioane de euro pentru modernizarea DN 6

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, anunţă semnarea contractului de execuţie pentru modernizarea drumului 652A DN 6 (Cârcea) – DN 65, investiţie cu o valoare de 3,5 milioane de euro, inclusiv TVA, derulată cu fonduri europene, prin Programul Interreg V-A România - Bulgaria.

În acest context, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, reiterează faptul că îmbunătăţirea reţelei judeţene de transport reprezintă o prioritate a instituţiei şi pentru următorii doi ani, în condiţiile în care doar până în prezent a fost obţinută finanţare din surse nerambursabile pentru proiecte de infrastructură rutieră a căror valoare cumulată depăşeşte 85 de milioane de euro.

„Pentru Consiliul Judeţean Dolj, 2019 se prefigurează drept anul în care vor fi deschise o serie de şantiere de lucrări. Dacă prima jumătate a mandatului curent a fost una de acumulare, în care am semnat contracte de finanţare, am elaborat documentaţiile necesare sau am organizat proceduri de atribuire, de acum intrăm în etapa execuţiei cu mai multe obiective importante.

Un bun exemplu în acest sens şi un semnal pozitiv la început de an îl reprezintă modernizarea drumului judeţean 652A, care conectează comuna Cârcea cu zona Aeroportului Internaţional Craiova, un proiect pentru care recent am semnat contractul cu constructorul.

Vorbim despre un demers cu o valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro, aşa cum a reieşit în urma procedurii de atribuire, rezultând astfel şi o economie semnificativă, de aproape 700.000 de euro, faţă de suma estimată.

Pe lista investiţiilor în infrastructura de transport, aflate în prezent în diferite stadii de implementare cu finanţare din surse nerambursabile, mai avem alte cinci obiective, valoarea cumulată a proiectelor fiind de peste 85 de milioane de euro. Lor li se adaugă, desigur, lucrările care vor fi realizate cu alocări din bugetul propriu al instituţiei“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.
La rândul său, vicepreşedintele CJ Dolj Cosmin Vasile a evidenţiat rolul important pe care modernizarea DJ 652A îl joacă atât în dezvoltarea economică a zonei în care se găseşte comuna Cârcea, cât şi în interconectarea a două drumuri naţionale.

„Investiţia se derulează cu fonduri europene, în cadrul unui proiect cu valoarea totală de peste 9 milioane de euro, pe care l-am depus în parteneriat cu Agenţia de Infrastructură Rutieră din Bulgaria, în cadrul Programului Interreg V-A.
Iniţiativa este una complexă şi urmăreşte atât reabilitarea carosabilului, inclusiv în punctul de intersecţie cu calea ferată, cât şi lucrări de amenajare a locurilor de parcare, a staţiilor pentru mijloacele de transport în comun, a trotuarelor. De asemenea, sunt prevăzute soluţii moderne pentru creşterea siguranţei, de la marcaje rezonatoare la semnalizarea trecerilor pentru pietoni şi la radarele de avertizare a şoferilor, alimentate cu energie solară.
Vom reuşi, în acest mod, să asigurăm o mai bună conexiune rutieră la două drumuri naţionale, DN 6 şi DN 56, pentru o zonă cu o importantă aglomerare de locuinţe, dar şi cu un mare număr de agenţi economici, ceea ce va contribui, fără îndoială, la dezvoltarea localităţii Cârcea“, a declarat vicepreşedintele CJ Dolj Cosmin Vasile.

Contractul pentru modernizarea drumului judeţean 652A DN 6 (Cârcea) – DN 65 a fost atribuit asocierii S.C. ERPIA S.A. – S.C. CONMETAL S.R.L., la o valoare de aproximativ 16.500.000 de lei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...